Αναμένεται αύριο να απολαύσουμε τον διάσημο μπακαλιάρο σκορδαλιά, πιάτο, το οποίο αποτελεί προτίμηση των Ελλήνων κατά την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ο αναγνωρισμένος μάγειρας, Γιώργος Τσούλης, προβαίνει σε μια απλή αλλά υψηλού επιπέδου παρουσίαση συνταγής, εγγυώμενος την ικανοποίηση ακόμη και των πιο απαιτητικών γευστικών προτιμήσεων.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 800 γρ. μπακαλιάρο, χωρίς κόκαλα και χωρίς δέρμα
- Αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα του μπακαλιάρου
- Αλάτι
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι:
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 300 ml σόδα, αναψυκτικό
- 400 ml μπύρα, ξανθιά
- 2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι