Έχει 1 κόλπο για να κάνεις τραγανό το κουρκούτι: Είπε το μυστικό ο Γιώργος Τσούλης για τον πιο τέλειο μπακαλιάρο

Αναμένεται αύριο να απολαύσουμε τον διάσημο μπακαλιάρο σκορδαλιά, πιάτο, το οποίο αποτελεί προτίμηση των Ελλήνων κατά την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο αναγνωρισμένος μάγειρας, Γιώργος Τσούλης, προβαίνει σε μια απλή αλλά υψηλού επιπέδου παρουσίαση συνταγής, εγγυώμενος την ικανοποίηση ακόμη και των πιο απαιτητικών γευστικών προτιμήσεων.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 800 γρ. μπακαλιάρο, χωρίς κόκαλα και χωρίς δέρμα
  • Αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα του μπακαλιάρου
  • Αλάτι
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι:

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 ml σόδα, αναψυκτικό
  • 400 ml μπύρα, ξανθιά
  • 2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι

συνέχεια στο enimerotiko.gr