Εδώ είναι ο λόγος γιατί πρέπει να βάζετε ένα σακουλάκι με τσάι στο ψυγείο σας

Είναι πολύ ενοχλητικό να ανοίγετε το ψυγείο σας και να σας έρχεται μια δυσάρεστη μυρωδιά. Φυσικά μπορείτε να αδειάσετε όλο το ψυγείο και να το καθαρίσετε αλλά ίσως δεν έχετε τον χρόνο για κάτι τέτοιο – ή την διάθεση. Επίσης ένα ψυγείο που μυρίζει δεν σημαίνει ότι είναι και βρώμικο. Ίσως έχετε αφήσει μερικά φαγητά που έχουν σκόρδο ή κρεμμύδι. Για να καλύψετε αυτές τις μυρωδιές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το έξυπνο κόλπο με ένα σακουλάκι από τσάι!

Δεν θα χρειαστεί να καθαρίσετε όλο το ψυγείο αμέσως.

Τρόφιμα

Δεν είναι παράξενο που αναπτύσσονται δυσάρεστες οσμές στο ψυγείο σας αφού έχει τόσα πολλά τρόφιμα και το καθένα έχει την δικιά του μυρωδιά. Δεν μπορούν όλα τα τρόφιμα να αντέξουν την θερμοκρασία του ψυγείου το ίδιο έτσι αρχίζουν να μυρίζουν μετά από λίγο. Το φαγητό που έχει λήξει επίσης μπορεί να αρχίσει να μυρίζει για να μην αναφέρουμε φαγητά με σκόρδο, κρεμμύδι και διάφορα είδη λάχανου. Έχει το ψυγείο σας δυσάρεστε μυρωδιές αλλά δεν έχετε χρόνο να το καθαρίσετε; Αυτό το απλό κόλπο μπορεί να κάνει θαύματα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι από τσάι.

Σακουλάκι από τσάι

Πριν εφαρμόσετε αυτό το κόλπο, βεβαιωθείτε ότι θα αφαιρέσετε το τρόφιμο που ευθύνεται για την δυσάρεστη μυρωδιάς το ψυγείο σας ή βάλτε το σε ένα σφραγισμένο τάπερ. Έτοιμοι; Πάρτε ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι από τσάι και αφήστε το να στεγνώσει καλά. Βάλτε το σε ένα πιατελάκι στο κέντρο του ψυγείου σας. Αν έχετε ένα πολύ μεγάλο ψυγείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα σακουλάκια. Θα προσέξετε ότι η μυρωδιά θα απορροφηθεί από το τσάι γρήγορα. Δεν πίνετε τσάι; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό μπολ από κόκκους καφέ ή μαγειρική σόδα

Μυρωδιές

Τώρα που ξέρουμε ότι τα σακουλάκια από τσάι έχουν την δυνατότητα να απορροφούν τις δυσάρεστες μυρωδιές γιατί να μην τα δοκιμάσετε και σε άλλα σημεία του σπιτιού σας; Μπορείτε να βάλετε ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι από τσάι στο κουτί που κάνει την ανάγκη η γάτα σας ή στο κάτω μέρους του κάδου για τα σκουπίδια. Μπόνους συμβουλή: Το τσάι προστατεύει επίσης τα φυτά στο σπίτι σας από επικίνδυνους μύκητες και μούχλα. Βράστε λίγο νερό και προσθέστε το χρησιμοποιημένο σακουλάκι από το τσάι. Αφήστε το να παγώσει και χρησιμοποιήστε το για να ποτίσετε τα φυτά που έχετε μέσα στο σπίτι σας.

πηγή: tipsandtricks.gr