Με τίτλο “Είναι η Κεφαλονιά ο πιο δυναμικός αμπελώνας της Ελλάδας; 7 κρασιά που συναρπάζουν” ο γνωστός οινογράφος και κριτικός Σίμος Γεωργόπουλος σε ένα εκτενές ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε σήμερα στο έγκυρο newmoney.gr γράφει για τα κρασιά του νησιού μας, σημειώνοντας ότι την τελευταία 10ετία η Κεφαλλονιά καταφέρνει να εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις και τον μοναδικό χαρακτήρα των κρασιών της, συναρπάζοντας κάθε σοβαρό οινόφιλο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο, οι απότομες πλαγιές του Αίνου αλλά και πολλές παραθαλάσσιες περιοχές είναι γεμάτες με χαρισματικά terroir (από τη λέξη terre που σημαίνει γη στα γαλλικά), ενώ η ύπαρξη αμπελώνων με αμπέλια πολύ μεγάλης ηλικίας, κάποια εκ των οποίων προφυλλοξηρικά, προσδίδουν στα κρασιά τρομακτικό βάθος και πολυπλοκότητα. Μάλιστα ο κύριος Γεωργόπουλος επισημαίνει, πως αυτή τη στιγμή η Κεφαλλονιά ίσως έχει τον ακριβότερο μέσο όρο τιμών από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας, όμως το περιεχόμενο της φιάλης είναι τόσο premium ώστε να δικαιολογεί σχεδόν τα πάντα έξω από αυτήν!

 

Με την ελπίδα πως κάποια στιγμή η οινοποιία στα Πουλάτα και στην ευρύτερη περιοχή της Σάμης θα αποκτήσει και επαγγελματική μορφή, καθώς το ημιορεινό ανάγλυφο, το μικροκλίμα και φυσικά η εξαιρετικής ποιότητας ποικιλίες αμπέλου που ευδοκιμούν στα μέρη μας ενδείκνυνται για σχετικές επενδύσεις, ακολουθεί ο σύνδεσμος με το άρθρο του κυρίου Γεωργοπούλου, τον οποίο και ευχαριστούμε για την προβολή του νησιού μας.

https://www.newmoney.gr/fine-living/ine-i-kefalonia-o-pio-dinamikos-ampe/

Πηγή: poulatakefalonias.gr

Προηγούμενο άρθροΜπορώ να ασφαλιστώ για νοθευμένα καύσιμα;
Επόμενο άρθροΗ αξία σου δεν εξαρτάται από κανέναν!