«Η συνεισφορά των Φωκάδων της Κεφαλονιάς στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.»
Γνωρίζοντας εμπράκτως την Κεφαλονίτικη φιλοξενία βρεθήκαμε χθες, 29 Αυγούστου του 2021 στον περίλαμπρο χώρο του Αγίου Ιωάννη στα Φωκάτα Κεφαλονιάς.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην οικογένεια των Φωκάδων η οποία έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην Επανάσταση του 1821.
Την πρωτοβουλία για την όμορφη και λιτή εκδήλωση είχα ο Α.Ο. Φωκάτα και ο κύριος Φωκάς Νίκος και συνδιοργανώθηκε με τον Λαογραφικό, Πολιτιστικό & Ιστορικό Σύλλογο «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» και ήταν εντεταγμένη στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Αργοστολίου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με δυο τραγούδια του Μωριά που τραγούδησαν οι «Μωραΐτες».
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης κύριο Παναγή Καππάτο, από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης κύριο Σταύρο Τραυλό και από τον Δήμαρχο Αργοστολίου κύριο Θεόφιλο Μιχαλάτο.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κύριος Φωκάς Διονύσιος, πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» και ανέπτυξε ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα για την οικογένεια των Φωκάδων.
Ακολούθησαν καντάδες από την παιδική μαντολινάτα Αργοστολίου οι οποίες ενθουσίασαν το κοινό.
Έπειτα, ξεκίνησε το χορευτικό πρόγραμμα στο οποίο οι χορευτές του Α.Ο. Φωκάτα κυριολεκτικά πετούσαν.
Οι «Μωραΐτες» παρουσίασαν χορούς που συνοδεύτηκαν με τραγούδια που γράφτηκαν για να θυμίζουν αιωνίως τους αγώνες των Αγωνιστών του 1821.
Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος με τον πατριωτικό του λόγο έκλεισε την εκδήλωση για να ακολουθήσει ο Εθνικός μας Ύμνος τον οποίο και έψαλλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Εγκαρδίως ευχαριστούμε τον Α.Ο. Φωκάτα και ιδιαιτέρως στον κύριο Φωκά Νίκο για την πρόσκληση και την θερμότατη φιλοξενία από την οποία φρόντισε να μην μας λείψει τίποτα!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=314929043762479&id=100057361573245

Δημοσιεύτηκε από Α.Ο Φωκάτα στις Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Και σήμερα με νέα κρούσματα κορωνοιού-2.343 νέες μολύνσεις, 19 νεκροί & 338 διασωληνωμένοι σε όλη τη χώρα
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 9 στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία