Όχι, ο Dinesh Sivakumar Padmavathi και η Janaganandhini Ramaswamy από το Ταμίλ Ναντού, στην επαρχία Τσενάι στην Ινδία, δεν έχουν κάποια Πέτρα Ανάστασης όπως ήταν ο ένας από τους τρεις Κλήρους του Θανάτου στο Harry Potter.
Αλλά επειδή αγαπούν το Harry Potter, είπαν ότι θα κάνουν τον γάμο τους θεματικό, σε φάση Hogwarts και θα επαναφέρουν στην ζωή, διά της ψηφιακής αναπαράστασης, τον πατέρα της νύφης που έχει πεθάνει και ήθελε πάντοτε να τη συνοδεύσει στο γάμο. Κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσω Metaverse και ξεπερνάει τα όρια του απλώς creepy. Και ξέρετε τι είναι χειρότερο από το creepy; Η πραγματικότητα που φέρνει το Metaverse.
Καθώς στην επαρχία Τσενάι στην Ινδία λόγω Covid-19 έχουν ορίσει πως στους γάμους δε θα βρίσκονται πάνω από 100 άτομα, οι δύο νέοι αποφάσισαν να κάνουν μια κανονική τελετή για 100 ανθρώπους σε έναν ινδουιστικό ναό που έχουν κλείσει.
Μετά θα ακολουθήσει γαμήλιο γλέντι σε έναν ψηφιακό χώρο εκδηλώσεων στο Metaverse, όπου θα βρεθούν 2.000 καλεσμένοι και οι οποίοι θα κληθούν να φτιάξουν το avatar τους και να βάλουν ό,τι τους αρέσει.
Αν υπήρχε κάποιο δαιμόνιο μυαλό μάρκετινγκ στην οικογένεια, θα μιλούσαν με όλους τους μεγάλους οίκους μόδας για να βάλουν ρούχα τους σε ψηφιακή μορφή, ώστε να τα αγοράσουν οι καλεσμένοι σε τιμή χαμηλότερη της πραγματικότητας και θα έπαιρναν και ποσοστά.
Ο εκλιπών πατέρας της νύφης θα δώσει την ευλογία του
Οι Potterheads, όπως αυτοαποκαλούνται οι μελλόνυμφοι, εξηγούν στο CNN ότι οι καλεσμένοι θα παρευρεθούν μέσω τηλεφώνων, tablet ή laptop, με το ψηφιακό δωμάτιο ονόματι Dinesh SP να έχει στηθεί.
Ο γαμπρός της υπόθεσης, ο 24χρονος Dinesh, ασχολείται φανατικά με τα blockchains και τα κρυπτονομίσματα και δούλεψε μαζί με την πλατφόρμα TardiVerse για να χτίσουν ένα ψηφιακό κάστρο, εμπνευσμένο από το Hogwarts. Το κόστος αυτής της κατασκευής είναι στα 2.000 δολάρια περίπου και το event θα διαρκέσει μία ώρα. Το ζευγάρι θα απευθύνει ως νεόνυμφο χαιρετισμούς στους καλεσμένους και στη συνέχεια αυτοί θα περιπλανηθούν στο κάστο.
Το σκηνικό θυμίζει κάτι σαν Pokemon Go με ανθρώπους, οι οποίοι θα γίνονται ορατοί ως φιγούρες μόνο σε όσους είναι καλεσμένοι. Αυτή η Metaverse εκδήλωση διευκολύνει καλεσμένους του ζευγαρίου που είναι σε μακρινές περιοχές, σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού ή και αποκλεισμένοι γιατί οι περιφέρειες τους δεν επιτρέπουν τα ταξίδια.
Κυρίως όμως, αυτή η ψηφιακή δεξίωση θα κάνει εφικτό να φτιάξουν ένα avatar για τον μπαμπά της νύφης ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο και θα δώσει την ευλογία του. Οι δύο νέοι έχουν πάρει τη συγκατάθεση των γονιών τους, κάτι απαραίτητο στην ινδική κουλτούρα, και ο Dinesh που από μικρός ασχολείται με τη ρομποτική και εσχάτως κάνει mining στο Ethereum, είναι πασιχαρής.
Αυτός ο Metaverse γάμος στην Ινδία δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Είναι σίγουρα η πρώτη όπου θα υπάρχει το avatar ενός νεκρού και ο πρώτος στην Ινδία συνολικά. Αλλά γενικά τέτοιες ψηφιακές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και στις ΗΠΑ, με ένα ζευγάρι να επιλέγει την πλατφόρμα Virbela.
Αυτό το τελευταίο ίσως σημάνει και μια αλλαγή στη βιομηχανία του event planning, αφού οι πλατφόρμες του Metaverse θα προσλαμβάνουν wedding planners-προγραμματιστές για να φτιάξουν μια τέλεια δεξίωση σε ψηφιακή εκδοχή και ενδεχομένως σιγά σιγά να εκλείψουν οι planners για αναλογικές καταστάσεις.
Θα θέλαμε πολύ να δούμε την ελληνική Εκκλησία να ακολουθεί τη μόδα και οι παπάδες που τελούν τα μυστήρια να χτίζουν avatars στο Metaverse.
Πηγή: CNN
Πηγή: menshouse.gr