Ελεονώρα Μελέτη: Η φωτογραφία από το παρελθόν που αποδεικνύει ότι ήδη στα 18 και μελαχρινή έδειχνε πως θα γίνει καλλονή

Με την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ, η Ελεονώρα Μελέτη αποφάσισε να μοιραστεί μια στιγμή από το παρελθόν της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Στη φωτογραφία που ανέβασε η παρουσιάστρια, εμφανίζεται από τη μέρα που είχε δώσει εξετάσεις, αναζωπυρώνοντας τις μνήμες από εκείνη την περίοδο.

Με λεπτομερή περιγραφή, μοιράστηκε τα συναισθήματά της και το άγχος που ένιωθε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η αξία του ατόμου δεν είναι συνυφασμένη με τις βαθμολογίες ή τα αποτελέσματα σε μια εξέταση. Τέλος, απηύθυνε ένα μήνυμα στους γονείς, προτρέποντάς τους να εκφράζουν υποστήριξη και αγάπη προς τα παιδιά τους, καθώς η αληθινή αξία κρύβεται στην αγάπη και την αποδοχή.

Αναλυτικά, τα όσα έγραψε:

«Κάθε χρόνο τέτοια μέρα επιλέγω μια φωτογραφία για να ευχηθώ καλή επιτυχία στα παιδιά που σήμερα θα ξεκινήσουν τη προσπάθεια τους στις πανελλαδικές! Εδώ λοιπόν, 1996, έχω μόλις τελειώσει τις εξετάσεις. Έχουν περάσει 28 χρόνια και ακόμα θυμάμαι τον κόμπο στο στομάχι. Την αγωνία να πίεζει στο στήθος, το χρόνο να έχει σταματήσει, τις φωνές γύρω μου, ενώ μέσα μου συγκεντρώνομαι, το κρουασάν σοκολάτας κάθε πρωί πριν τις εξετάσεις που πίστευα ότι θα φέρει τη θεία φώτιση! Την ησυχία όταν μοιράζονταν τα χαρτιά, τον πόνο στο χέρι από το γρήγορο γράψιμο, το άγχος αν οι καθηγητές θα μπορούν να διαβάσουν τα κολλυβογράμματα μου.

Μπορώ να νιώσω ακόμα, στη ψυχή και στο σώμα, την αγωνία και το άγχος αυτών των χιλιάδων παιδιών που σήμερα είναι η σειρά τους. 28χρόνια μετά, έχω να στείλω ένα μήνυμα σε αυτά τα παιδιά, με την κάποιων χρόνων παραπάνω εμπειρία. Δεν είσαι ο μέσος όρος των βαθμών σου. Δεν είσαι το αποτέλεσμα των εξετάσεων σου.

Δεν έχεις ιδέα στην ηλικία σου για το ΠΟΙΟΣ είσαι και πόσα μπορείς να πετύχεις στη ζωή! Αν είσαι κάτι είσαι απλά μοναδικός, και η εμπειρία στις πανελλαδικές, οποίο αποτέλεσμα κ αν φέρει, μπορεί να σε οδηγήσει στο να ανακαλύψεις αυτή τη μοναδικότητα! Μην βασίζεις την αυταξία σου σε βαθμούς. Οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Και ένα μήνυμα στους γονείς επίσης… διακριτικά και ήρεμα δίπλα στα παιδιά σας. Δεν κρίνεται το μέλλον σας. Δεν κρίνεται καν το μέλλον του παιδιού σας! Οι παννελαδικές είναι μια από τις 100αδες μετέπειτα αξιολογήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά σας! Και κάποιες από αυτές μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρές. Αποδοχή, αγάπη, στήριξη, ενθάρρυνση, επιβράβευση της προσπάθειας και όχι του αποτελέσματος. Αυτό έχει ανάγκη σήμερα… αυτό έχει ανάγκη βασικά κάθε μέρα…

Καλή επιτυχία!».

Δείτε την ανάρτηση από την Ελεονώρα Μελέτη:

συνέχεια στο enimerotiko.gr