Μετά από πρόσκληση του Επ. Πρόξενου της Σερβίας κ.Βίκτωρα Ρουχωτά και της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ και με την υποστήριξη της Π.Ι.Ν επισκέφθηκε  την Κεφαλονιά το πενηντα-μελές μουσικό-χορευτικό συγκρότημα “ABRAŠEVIĆ” της αδελφοποιημένης με το Αργοστόλι πόλη της Σερβίας.

Λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν χθες  η προγραμματισμένη Χορευτική εκδήλωση στην Πλατεία στο Αργοστόλι αναβλήθηκε και πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου. Καθυστέρησε πάρα πολύ η έναρξη, τελικά με τον ερχομό του Δήμαρχου και την πολύωρη εξαντλητική πρόβα, το πρόγραμμα ξεκίνησε με ομιλία του κ. Βίκτωρα Ρουχωτά, Επ. Πρόξενου της Σερβίας στην Κεφαλονιά και χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Αλ. Παρίση.

Η συνέχεια ήταν καταπληκτική, δεν χόρευαν οι Σέρβοι, πετούσαν, μια παρουσία εξαιρετική με την γνωστή σέρβικη μουσική και τον κόσμο να τους αποθεώνει. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παραμείνω μέχρι το τέλος. Δεν ξέρω αν πραγματοποιήθηκε η υπόσχεση του κ. Ρουχωτά ότι θα πήγαιναν στην Πλατεία και το Λιθόστρωτο. Εκτός από τον Δήμαρχο, παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής πρέσβης πρόξενος της Σερβίας στην Αθήνα, ο αντιδήμαρχος κ. Βαγ. Κεκάτος και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγ. Κωνσταντάκης.

Σήμερα οι Σέρβοι θα παρουσιαστούν στο Ληξούρι και αύριο στη Σάμη.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr

Προηγούμενο άρθροΣυγκέντρωση 311 υπογραφών για τον επαρχιακό δρόμο Πόρο – Ασπρογέρακα
Επόμενο άρθροΠΕΡΙΛΑΜΠΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ