Εσύ το ήξερες; – Να γιατί δεν πρέπει να βγάζεις τις γκρίζες τρίχες

Οι γκρίζες τρίχες όπως όλοι ξέρουμε είναι εντελώς φυσικές, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που δεν αντέχουν να τις… βλέπουν, με αποτέλεσμα να τις βγάζουν.

Η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση είναι ότι αν τη βγάλεις, θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερες στο πέρασμά της. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένας μύθος – αυτό που κάνεις σε ένα μόνο σκέλος δεν μπορεί να εξαπλωθεί σαν μετάδοση.

“Οι γύρω τρίχες δεν θα γίνουν λευκές μέχρι να πεθάνουν τα χρωστικά κύτταρα των ωοθυλακίων τους“, λέει ο Trey Gillen, κομμωτής και δημιουργικός διευθυντής εκπαίδευσης στο SACHAJUAN.

Τι ακριβώς ισχύει λοιπόν με την αφαίρεση των γκρίζων τριχών;

Υπάρχει μόνο μία τρίχα που μπορεί να αναπτυχθεί ανά θύλακα. Όταν η τρίχα γίνεται γκρίζα ή λευκή, τα κύτταρα χρωστικής στο θυλάκιο που περιβάλλει την τρίχα έχουν ήδη πεθάνει.

“Με άλλα λόγια, η αφαίρεση μιας γκρίζας τρίχας θα φέρει μόνο μια νέα γκρίζα τρίχα στη θέση της”, λέει ο Gillen, οπότε κάθε αφαίρεση είναι σχεδόν άσκοπη, αφού απλώς καθυστερείς το αναπόφευκτο.

Μακροπρόθεσμα, στην πραγματικότητα κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό.

“Η αφαίρεση μπορεί να τραυματίσει τον θύλακα της τρίχας και μπορεί να βλάψει το θύλακα σε σημείο που να μην αναπτύσσει πλέον καμία τρίχα”, λέει ο Gillen.

“Η επαναλαμβανόμενη αφαίρεση μπορεί ακόμη και να προκαλέσει μόλυνση, σχηματισμό ουλών και φαλακρά μπαλώματα”, προσθέτει ο Gillen.

Τελικά, αυτό θα δημιουργήσει την εμφάνιση τριχόπτωσης και πιο λεπτά μαλλιά.

Ο λόγος που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι εμφανίζονται περισσότερες γκρίζες τρίχες όταν τις αφαιρούν είναι επειδή φαίνεται και είναι πιο αισθητό στο τριχωτό της κεφαλής σου. Όταν το ωοθυλάκιο παράγει λιγότερη μελανίνη, τείνει να παράγει και λιγότερο σμήγμα, επομένως τα γκρίζα μαλλιά έχουν διαφορετική υφή από τις υπόλοιπες.

Στην καλύτερη περίπτωση, τα γκρίζα μαλλιά που ξαναβγαίνουν στη θέση τους θα είναι πιο χοντροκομμένα και πιο αισθητά από τα μαλλιά που είχες πριν, λέει ο Gillen.

Ο Gillen συμφωνεί ότι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν παρατηρήσεις γκρίζες τρίχες είναι να τις αγνοήσεις ή να τις βάψεις ξανά στο αρχικό τους χρώμα. Εάν υπάρχει ένα γκρίζο σκέλος που πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσεις, κόψε το πολύ προσεκτικά αντί να το μαδήσεις.

πηγή: pronews.gr