Έτσι θα… αναστήσετε τα μισοπεθαμένα φυτά σας: 6 κόλπα για να είναι πάντα σαν την μέρα που τα αγοράσατε

Αν βλέπετε τα αγαπημένα σας φυτά ή λουλούδια να αργοπεθαίνουν μην πτοείστε. Υπάρχει τρόπος να τα βοηθήσετε και θα τον δείτε παρακάτω.

Μπορεί, ίσως, να έχουν πέσει θύματα της απότομης αλλαγής του καιρού ή απλά να μην τα ποτίσατε όσο χρειαζόταν. Όποιος και είναι ο λόγος που τα φυτά σας φαίνονται να πεθαίνουν, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τα «αναστήσετε».

Έτσι θα «αναστήσετε» τα μισοπεθαμένα φυτά σας

20220527 62912485c7bcc

 

 

Το γεγονός ότι ένα φυτό έχει χάσει το σθένος του και είναι σε ένα βαθμό μαραμένο, δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα και νεκρό. Αν οπουδήποτε στο φυτό μπορείτε να διακρίνετε λίγο πράσινο (σε ένα κλαδί, για παράδειγμα, ή στη ρίζα) είναι πολύ πιθανόν να του έχει απομείνει κάποια ζωή.

Αν οι ρίζες του φαίνονται ζωντανές, τότε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε όλα τα ξερά κλαδιά και τα φύλλα και να βάλετε το φυτό σε μια θέση που θα έχει τον μισό ήλιο από αυτόν που χρειάζεται κανονικά.

Ποτίστε το ελαφρά και δώστε του λίγο χρόνο. Σε 3-4 εβδομάδες είναι πιθανό να αρχίσετε να βλέπετε σημεία ζωής. Είναι, ωστόσο, πολύ σημαντικό να κόψετε όλα τα κλαδιά που δεν βγάζουν φύλλα χωρίς να παραλείψετε κανένα.

 

Αν έχουν μαραθεί όλα τα κλαδιά, υπάρχει και πάλι περίπτωση να μπορέσετε να σώσετε το φυτό σας. Κόψτε τα μαραμένα κλαδιά κατά το ένα τρίτο. Αν δείτε πως σε κάποιο σημείο είναι πράσινο, αφήστε το. Αν όχι, συνεχίστε να κόβετε. Βάλτε το φυτό σε σημείο που θα παίρνει λιγότερο από τον μισό ήλιο που χρειάζεται συνήθως. Ποτίστε το μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό – θα το καταλάβετε αγγίζοντάς το.

Αν το φυτό σας τα καταφέρει, θα δείτε μικρά κλαδιά να ξεπροβάλλουν σε 1-2 μήνες.

 

 

6 κόλπα για να διατηρήσετε ζωντανά τα φυτά σας

Παρακάτω θα δείτε μερικά κόλπα για να διατηρήσετε ζωντανά τα φυτά σας, τα οποία θα σας φανούν πολύ χρήσιμα.

1. Μεγάλωσε τη δική σου τριανταφυλλιά

20220527 62912485db380

Ένα τριαντάφυλλο είναι αρκετό. Θα χρειαστείς λίγο μέλι και μία μεγάλη πατάτα. Στη συνέχεια κάνεις μια τρύπα στην πατάτα σου και ακολούθως θα βάλεις μέλι στην άκρια του τριαντάφυλλου και το τοποθετείς στην τρύπα που άνοιξες στην πατάτα. Έπειτα φύτεψε το σε χώμα και κόψε από το τριαντάφυλλο, το λουλούδι του και τα φύλλα.Πλέον θα έχεις τη δικιά σου τριανταφυλλιά και τώρα μπορείς να κάνεις την ίδια διαδικασία όσες φορές θες.

 

 

20220527 62912485ed3df

2. Πως να διατηρήσεις ζωντανά τα φυτά σου όσο λείπεις για διακοπές

20220527 62912486118c3

 

 

Όταν είναι να λείψεις από το σπίτι για μέρες, τα φυτά σου είναι κάτι που θα σκεφτείς πριν φύγεις και θα εύχεσαι να μη σου μαραθούν. Πλέον δε χρειάζεται να ανησυχείς. Η λύση είναι πολύ απλή. Θα χρειαστείς ένα μεγάλο βάζο γεμάτο με νερό και ένα λεπτό σχοινί. Τοποθέτησε τη μια άκρη του σχοινιού στο βάζο και την άλλη στο φυτό σου. Το νερό θα απορροφάται από το σχοινί και θα καταλήγει στη γλάστρα. Αυτό το κόλπο μπορεί να σε εξυπηρετήσει μέχρι και 2 εβδομάδες.

3. Χρησιμοποίησε τις τρίχες από τα μαλλιά σου για να ενισχύσεις τα φυτά σου

Όταν είναι να καθαρίσεις τη βούρτσα των μαλλιών σου, μην πετάξεις τις τρίχες απευθείας στον κάλαθο. Πολύ απλά τοποθέτησε τις τρίχες μέσα στο χώμα του φυτού. Αυτό θα δώσει ενέργεια σε φυτά που είναι κοντά να μαραθούν. Ο λόγος που τα μαλλιά μας βοηθούν τα φυτά, είναι το άζωτο το οποίο προωθεί τα θρεπτικά συστατικά στο φυτό έτσι θα δώσεις μια ώθηση στο φυτό σου να ζωντανέψει.

 

 

20220527 629124862d178

4. Το ξύσμα από το μολύβι απωθεί τα ενοχλητικά έντομα από τα φυτά

Τα έντομα βρίσκουν τέλειο καταφύγιο τα φυτά. Η λύση πάλι είναι απλή και βρίσκεται στο ξύσμα του μολυβιού. Πάρε ένα μολύβι και ξύσε το πάνω από το χώμα του φυτού σου. Το ξύλο του μολυβιού απωθεί τα έντομα και λειτουργεί ως ένα φράγμα μεταξύ του φυτού και των εντόμων.

 

 

20220527 62912486635e0

5. Εύκολο λίπασμα για τα λουλούδια σου

Ένα εύκολο λίπασμα που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι είναι με λεμόνι, ζάχαρη και μερικές σταγόνες χλωρίνης. Το λεμόνι μειώνει το pH, η ζάχαρη προσφέρει την τροφή και η χλωρίνη βοηθά στο να απομακρύνει τα βακτήρια. Το μίγμα αυτό είναι ότι πρέπει για να κρατήσεις τα λουλούδια σου χαρούμενα και ζωντανά.

 

 

6. Πως το αυγό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το χώμα στα φυτά σου υγιές

20220527 629124867fb38

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να θρέψεις το χώμα στα φυτά σου. Στην προκειμένη απλά θα χρειαστεί να βράσεις μερικά αυγά. Το μόνο που θα χρησιμοποιήσεις είναι το νερό που έμεινε στην κατσαρόλα. Άφησε το να κρυώσει και στη συνέχεια πότισε με αυτό τα φυτά σου.

Το τσόφλι του αυγού περιέχει υψηλή ποσότητα ασβεστίου το οποίο μένει στο νερό την ώρα που βράζει ένα αυγό. Τα φυτά λατρεύουν το ασβέστιο αφού το χρειάζονται για να μεγαλώσουν και να δυναμώσουν.

πηγή tilestwra.com