Με χιλιάδες αλληλεπιδράσεις κυκλοφορεί πρόσφατα μία εντυπωσιακή φωτογραφία στο Facebook, συνοδευόμενη από τον ισχυρισμό ότι ελήφθη σε γνωστή παραλία της Κεφαλλονιάς. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ισχυρισμός:
Η φωτογραφία δείχνει την παραλία Μύρτος στην Κεφαλλονιά, χιονισμένη.

Συμπέρασμα:
Η φωτογραφία είναι του 2017, στην παραλία Spiaggia di Torre Chianca, στην περιοχή του θέρετρου Porto Cesareo στη νότια Ιταλία.

Το είδαμε στο Fumara.gr, σε δημοσίευση με τη λεζάντα “Θάλασσα κ[αι] χιόνι… Μύρτος Κεφαλλονιάς!!”. Παλιότερα είχε κυκλοφορήσει και ο ισχυρισμός ότι η εικόνα ελήφθη στη Σκόπελο.

Μετρούσε τις πρώτες ώρες χιλιάδες likes, αντιδράσεις και κοινοποιήσεις.

Τι ισχύει;

Η συγκεκριμένη εικόνα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τον Ιανουάριο του 2017, με αρχική πηγή την ιταλική ερασιτεχνική μετεωρολογική σελίδα “Rete Meteo Amatori” (βλ. και ένα σχετικό tweet).

Αρχική δημοσίευση, 08/01/2017, Facebook.

Έχει ληφθεί από ακόλουθο (σ.σ. ανενεργός λογαριασμός) της προαναφερθείσας σελίδας στην παραλία Spiaggia di Torre Chianca, η οποία βρίσκεται στην παραθαλάσσια τουριστική περιοχή του Porto Cesareo, στην επαρχία Λέτσε της περιφέρειας Απουλίας, στο νότο της ηπειρωτικής Ιταλίας.

Μπορείτε να δείτε τη σύγκριση της επίμαχης φωτογραφίας με την εικόνα του Google Street View από την ίδια χρονιά στην ακτή αυτή. Οι εμφανιζόμενες μικροδιαφορές οφείλονται στη διαφορετική γωνία λήψης.

Μπροστά, η επίμαχη εικόνα, Ιανουάριος 2017. Πίσω, η ίδια παραλία, Αύγουστος 2017, Google Maps.

Η διάσημη παραλία “Μύρτος” στην Κεφαλλονιά, χαρακτηριστική εικόνα της οποίας βλέπετε παρακάτω, ουδεμία σχέση έχει με την αναπαραγόμενη φωτογραφία χιονισμένης παραλίας.

Παραλία Μύρτος, περιοχή Σάμης, νήσος Κεφαλλονιά. Πηγή: ΚΤΕΛ Κεφαλλονιάς.

Συνοψίζοντας, η φωτογραφία που κυκλοφόρησε δεν εικονίζει την παραλία Μύρτος χιονισμένη, αλλά μία παραλία στη νότια Ιταλία.

Διαβάστε περαιτέρω για την τεχνική Like Farming εδώ.

Πηγή: https://www.ellinikahoaxes.gr/

Προηγούμενο άρθροΕπικίνδυνη μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες της χώρας
Επόμενο άρθροΣυναλλαγές στα γκισέ… τέλος! Μεγάλες αλλαγές στις τράπεζες