Το Φισκάρδο, το βόρειο άκρο της Κεφαλονιάς αποτελεί έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς του Ιονίου.
Επιβίωσε από το σεισμό του 1953 και ήταν γνωστό ως ψαροχώρι. Ωστόσο, σήμερα φημίζεται για τον αέρα και την κουλτούρα ενός άλλου πολιτισμού που έρχεται από τα παλιά, του Βενετσιάνικου.

Σκάφη και ιστιοπλοϊκά από τη μία, ψαρόβαρκες και μαούνες από την άλλη. Όλα γεμάτα έντονα χρώματα δημιουργούν μια εικόνα μαγική. Το τοπίο συμπληρώνουν τραπεζάκια στοιβαγμένα στην παραλία, τουριστικά καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες δίνοντας την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε μια μαρίνα του εξωτερικού. Παράλληλα, η διατηρητέα αρχιτεκτονική που επιβιώνει μέσα στο χρόνο θυμίζει κάτι από Ιταλική ριβιέρα ή από παραθεριστικό εξωτικό προορισμό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο Φισκάρδο είχαν γίνει κάποια από τα γυρίσματα της ταινίας το «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» (2001).

Με πλούσια βλάστηση, όμορφες παραλίες με γαλανά νερά και άσπρα βότσαλα το Φισκάρδο μπορεί να ικανοποιήσει πολλά είδη επισκεπτών. Τον περιπατητή, τον κοσμοπολίτη, αυτόν που αναζητά τη χαλάρωση, αυτόν που αναζητά το παρελθόν.

Το Φισκάρδο μπορεί να επισκεφθεί κανείς εύκολα από τη Λευκάδα, αφού πραγματοποιούνται μονοήμερες εκδρομές αλλά σίγουρα δεν πρέπει να λείψει από τα σχέδια κάποιου ταξιδιώτη που φθάνει στην Κεφαλονιά. Είναι μικρό χωριό και μπορείς εύκολα να το διασχίσεις με τα πόδια. Στα στενά σοκάκια θα δεις κάτι από Αιγαίο, ένα άρωμα Ελλάδας και εξωτερικού, μια αίσθηση γνώριμου αλλά και καινούργιου.

Αναδημοσίευση από www.imerazante.gr

Προηγούμενο άρθροΤιμητική εκδήλωση για τον Σπ. Λυκιαρδόπουλο (pics+video)
Επόμενο άρθροΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ…… “Αποπομπή ευεργέτιδας, Στέλλας Κουρούκλη”