Φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή στον Παύλο Βαρδινογιάννη – Παραβίασε δικαστική απόφαση για επιστροφή των παιδιών

Δίχως τέλος είναι η κόντρα της Τζίνας Αλοιμόνου και του Παύλου Βαρδινογιάννη, που «βρίσκονται» πλέον σχεδόν κάθε εβδομάδα στις δικαστικές αίθουσες. Αυτήν τη φορά η υπόθεση δεν ήταν αστικής φύσεως, αλλά ποινικής, με τον γνωστό επιχειρηματία να καταδικάζεται σε φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή για το αδίκημα της μη συμμόρφωσης σε προσωρινή διαταγή δικαστή!

Αρχικά η πλευρά του επιχειρηματία ζήτησε, μέσω τρίτου προσώπου που εμφανίστηκε ως άγγελος, την αναβολή της υπόθεσης λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου του, αλλά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα, προχωρώντας κανονικά στην εκδίκασή της, με αποτέλεσμα ο Παύλος Βαρδινογιάννης να καταδικαστεί στην πραγματικότητα ερήμην. Η Τζίνα Αλοιμόνου βρισκόταν -όπως πάντα- στη δικαστική αίθουσα και κλήθηκε να εξηγήσει στο δικαστήριο τον λόγο για τον οποίο υπέβαλε τη μήνυση, αλλά και ποια απόφαση είχε παραβιάσει ο εν διαστάσει σύζυγός της.

«Εχω τέσσερα παιδιά. Ενα 10 χρόνων και τα άλλα τρία είναι 6,5. Το καλοκαίρι του 2017 ήμασταν σε διάσταση και είχαμε συνεπιμέλεια εκείνη την εποχή. Είχα ζητήσει από τον εν διαστάσει σύζυγό μου να πάμε όλοι μαζί διακοπές για το καλό των παιδιών. Δεν ήθελε εκείνος γιατί θα έφερνε τη σύντροφό του από την Αμερική στη Μύκονο. Εγώ το σεβάστηκα και αποφασίσαμε να πάνε τα παιδιά μόνα τους. Εγώ πήγα με το ελικόπτερο στη Μύκονο για να τα συνοδεύσω και να τα εγκαταστήσω. Στο μεταξύ, βγήκε μια προσωρινή δικαστική απόφαση που του άφηνε τα παιδιά για διακοπές μέχρι τις 10 Αυγούστου και μου είπε να σηκωθώ να φύγω, όπως και έκανα», είπε στο δικαστήριο η Τζίνα Αλοιμόνου.

Ωστόσο, όπως περιέγραψε, λόγω της κακής σχέσης που έχουν μεταξύ τους οι δύο σύζυγοι, η επικοινωνία με τα παιδιά ήταν δύσκολη. «Δεν είχαμε καλή επικοινωνία και αναγκάστηκα να πάω ένα διήμερο για να τα δω, αλλά με άφησε μόλις μία ώρα να μιλήσω μαζί τους», εξήγησε στο δικαστήριο, καταλήγοντας ότι στις 10 Αυγούστου έπρεπε τα παιδιά να επιστρέψουν στην Αθήνα, στο σπίτι τους στη Φιλοθέη. «Εκείνος όμως στις 8 Αυγούστου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την επιστροφή τους, κατέθεσε αίτηση για νέα προσωρινή διαταγή, προκειμένου να παραταθεί η παραμονή των παιδιών στη Μύκονο μαζί του και να τα επιστρέψει στο τέλος του Αυγούστου. Ομως, το αίτημά του απορρίφθηκε από τον δικαστή».

Παρά τη δικαστική απόφαση, ο Παύλος Βαρδινογιάννης δεν επέστρεψε τα παιδιά, παρά τρεις ημέρες αργότερα και αφού προηγουμένως η Τζίνα Αλοιμόνου προέβη στην κατάθεση μήνυσης εις βάρος του για παραβίαση δικαστικής απόφασης. «Επικοινώνησα μαζί του και μου είπε ότι δεν έχει δει καμία απόφαση. Δεν ήθελε να συνεργαστεί. Στις 12 Αυγούστου έκανα μήνυση και 13 Αυγούστου μού τα επέστρεψε. Νομίζω ότι, αν δεν είχα κάνει μήνυση, δεν θα τα είχε επιστρέψει. Δεν υπήρχε επικοινωνία ούτε καλή διάθεση συνεννόησης», κατέληξε η κ. Αλοιμόνου.

Στη συνέχεια το δικαστήριο προχώρησε στη διαδικασία ανάγνωσης εγγράφων, όπου στην αίθουσα διαβάστηκαν τα μηνύματα που είχε στείλει η ηθοποιός στον επιχειρηματία προκειμένου να τις επιστρέψει τα παιδιά. «Περιμένω από το πρωί τα νέα σου, δεν έχω απάντηση στο e-mail. Στις 10 Αυγούστου έπρεπε να τα έχεις επιστρέψει. Μαθαίνω ότι στις 8 έκανες νέα αίτηση ασφαλιστικών», έγραφε το μήνυμά της, στο οποίο ο επιχειρηματίας απάντησε μετά την κατάθεση μήνυσης από μέρους της. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του Παύλου Βαρδινογιάννη, με το δικαστήριο να συμφωνεί και να του επιβάλλει ποινή 7 μηνών με τριετή αναστολή.

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ του ζευγαριού βρίσκεται πλέον στην κορύφωσή της, με την πλευρά του επιχειρηματία να εξακολουθεί να προσάπτει ακατάλληλη συμπεριφορά μητέρας στην Τζίνα Αλοιμόνου, παρά τις απορριπτικές για εκείνον αποφάσεις. Ηδη εκδικάστηκε πριν από περίπου έναν μήνα η αγωγή διαζυγίου του ζευγαριού, μία εβδομάδα αργότερα κάποια ασφαλιστικά μέτρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται στον Αρειο Πάγο και η υπόθεση περί αρπαγής των τέκνων από τη μητέρα τους, με αίτημα του Παύλου Βαρδινογιάννη να πάνε τα παιδιά μαζί του στις ΗΠΑ.

Το ζευγάρι από τη στιγμή που αποφάσισε να χωρίσει έχει φτάσει στις δικαστικές αίθουσες περισσότερες από 30 φορές, με την όμορφη ηθοποιό να υποστηρίζει πως η διάσπαση στη συμβίωση ήρθε λόγω της δύσκολης ζωής στην Αμερική. Από την άλλη πλευρά, ο Παύλος Βαρδινογιάννης φέρεται να υποστηρίζει ότι η διάσπαση της σχέσης τους οφείλεται, μεταξύ άλλων, στις σπατάλες της ηθοποιού και την εν γένει συμπεριφορά της. Οπως φαίνεται, την οριστική λύση σε όλα τα ζητήματα επιμέλειας, διατροφής και σε ό,τι αφορά τις μεταξύ τους σχέσεις θα τη δώσει η Δικαιοσύνη, αφού το άλλοτε αγαπημένο ζεύγος φαίνεται πως είναι αδύνατο να βρει κοινό τόπο για την επίλυση των ζητημάτων.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου