Γιατί η κομπούτσα είναι το αγαπημένο ρόφημα των σταρ -Τα 11 οφέλη που χαρίζει στην υγεία

Όταν η YouTuber Μπρίτανι Μπρόσκι δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο δοκιμάζει κομπούτσα για πρώτη φορά στο TikTok,

η ανάρτησή της έγινε αμέσως viral και η έκφρασή της από την γεύση του ποτού χρησιμοποιήθηκε σε χιλιάδες memes.

Μάλιστα το βίντεο της είχε περισσότερες από 15 εκατομμύρια προβολές και εκτόξευσε την δημοτικότητά της.

Παρόλο που το συγκεκριμένο ρόφημα δεν είναι γνωστό για την ευχάριστη γεύση του,

έχει γίνει το αγαπημένο υγιεινό ποτό πολλών σταρ μεταξύ των οποίων είναι η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Μαντόνα, η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν, η Χάλι Μπέρι και η Ρις Γουίδερσπουν.

@brittany_broski

Me trying Kombucha for the first time #foryoupage #foryou #fyp #AllBrandNew

♬ original sound – Brittany

Ποια είναι όμως τα οφέλη της κομπούτσα για την υγεία; Και γιατί είναι τόσο δημοφιλές;

Η κομπούτσα ή κομπούχα αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς διατροφικές τάσεις. Πρόκειται για ένα προϊόν ζύμωσης, κάτι που σημαίνει ότι έχει παραχθεί με την ελεγχόμενη δράση μικροοργανισμών υπό κατάλληλες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, έχει παραχθεί από γαλακτική ζύμωση, όπως και το κεφίρ ή το γιαούρτι, στην οποία συμμετέχουν εκτός από τα γαλακτικά βακτήρια, και ορισμένα είδη ζυμών.

Παράγεται με την προσθήκη βακτηρίων και ζυμομυκήτων σε ζάχαρη και σε μαύρο ή πράσινο τσάι, το οποίο κατόπιν αφήνεται για λίγο χρόνο ώστε να ζυμωθεί από αυτά τα βακτήρια.

Είναι ελάχιστα ανθρακούχο, αρωματισμένο με μαύρο ή πράσινο τσάι και με προσθήκη ζάχαρης.

Η γεύση της κομπούτσα, στην αρχή, δεν είναι και ιδιαίτερα ευχάριστη για αρκετούς ανθρώπους, αφού έχει και μια μυρωδιά που θυμίζει ξύδι. Για να γίνει πιο γευστικό το ρόφημα, συνήθως προστίθεται κάποιος χυμός ως βάση.

Φωτογραφία/Shutterstock

Γενικά, τα προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι ευεργετικά για το μικροβίωμα και την υγεία του εντέρου.

Ποια είναι τα οφέλη της κομπούτσα

  • Bοηθά στην πέψη
  • Aποτοξινώνει τον οργανισμό
  • Ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Βοηθά στην απώλεια βάρους
  • Αποτρέπει την υψηλή αρτηριακή πίεση και τις καρδιακές παθήσεις
  • Προλαμβάνει την εκδήλωση καρκίνου
  • Ως προβιοτική τροφή, βοηθά στην εξισορρόπηση της εντερικής μικροχλωρίδας
  • Βοηθά στη λειτουργία του ήπατος και του πεπτικού συστήματος
  • Βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής
  • Βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος

Ωστόσο σύμφωνα με τον Δρ Ντέιβιντ Λούντβιχ , καθηγητή διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αν η γεύση του ροφήματός αυτού δεν σας είναι ευχάριστη δεν χρειάζεται να το καταναλώσετε καθώς «υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να λάβετε τα συγκεκριμένα οφέλη».

πηγή: bovary.gr