Οι ΗΠΑ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν δεχτεί δυο παράξενες επιθέσεις. Πρώτα από τις τεράσιες σφήκες – δολοφόνους που έφτασαν από την Ασία και καταστρέφουν τα μελίσσια και πρόσφατα από ένα είδος μεγάλης ασπρόμαυρης σάυρας, το είδος tegus, που έχει κάνει την εμφάνιση του και στο πέρασμα του τρώει τα πάντα.

Και όταν λέμε τα πάντα το εννοούμε. Από σκουπίδια σε κατοικημένες περιοχές μέχρι μικρούς αλιγάτορες και χελώνες. Οι σάυρες για άγνωστο λόγο και με άγνωστο τρόπο βρέθηκα από τη Νότια Αμερική όπου ζουν στην πολιτεία της Τζόρτζια και από κει άρχισαν να εξαπλώνονται.

Οι αρχές της πολιτείας έχουν ενημερώσει τους κατοίκους να ελέγξουν τους κήπους τους και εάν βρουν αυγά σαύρας να ειδοποιήσουν αμέσως την αστυνομία. Το συγκεκριμένο είδος σάυρας δεν είναι επιθετικό προς τον άνθρωπο, όμως με τα αιχμηρά τους δόντια, επιτίθενται μαζικά στη λεία τους και δεν τις σταμάταει τίποτε.

Το ασπρόμαυρο tegu είναι το μεγαλύτερο από τα είδη του και είναι εγγενές στη Βραζιλία, την Παραγουάη, την Ουρουγουάη και την Αργεντινή,εικάζεται ότι εμφανίστηκε στις ΗΠΑ από το εμπόριο εξωτικών κατοικίδιων ζώων.

«Τρώνε σχεδόν οτιδήποτε θέλουν. Φυτά και ζώα. Ένα από τα αγαπημένα τους φαγητό είναι αυγά από ζώα που φωλιάζουν στο έδαφος, όπως χελώνες και αλιγάτορες» λένε οι ερπετολόγοι της περιοχής

Πηγή: aftodioikisi.gr