Γρατζουνιές Τέλος: Έτσι θα κάνετε και πάλι σαν καινούργιο το I.X. σας – Το άγνωστο κόλπο του 0,5 ευρώ

Οι γρατσουνιές στο αυτοκίνητο μπορούν εύκολα να εξαφανιστούν ανέξοδα, με δύο υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια.

Με το πέρασμα του χρόνου, η βαφή του αμαξώματος του αυτοκινήτου «μαζεύει» πολλές μακριές, αλλά πολύ λεπτές γρατσουνιές, οι οποίες πληθαίνουν όσο περνάει ο καιρός.

Μπορεί στην αρχή να διακρίνονται με δυσκολία, αλλά όσο πιο πολλές γίνονται, τόσο περισσότερο κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ενώ δεν αποτελούν απειλή για τη βαφή, η επισκευή τους μπορεί να κοστίσει αρκετά χρήματα στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Η επισκευή αυτών των πολύ μικρών γρατσουνιών, που συνήθως δημιουργούνται από λάθος πλύσιμο του αυτοκινήτου (δυνατό τρίψιμο-σκούπισμα με βρώμικο πανάκι ή σφουγγάρι ή σχετικά προϊόντα λάθος τύπου), μπορούν να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό και με προϊόντα από την κουζίνα του σπιτιού μας.

Δύο υλικά για την εξαφάνιση των γρατσουνιών από το αυτοκίνητο

Όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί, για να απομακρυνθούν αυτές οι γρατσουνιές από το αμάξωμα, θα χρειαστούν μια μικρή ποσότητα ξυδιού και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να καθαριστεί η επιφάνεια που έχει τις γρατσουνιές, για να φύγουν όλοι οι ρύποι που μπορεί να βρίσκονται εκεί και να προκαλέσουν επιπλέον γρατσουνιές κατά τη διαδικασία αφαίρεσης των ήδη υπαρχουσών.

Για τον καθαρισμό χρειάζεται ένας κουβάς με λίγο νερό, ένα ήπιο σαπούνι, ένα καθαρό σφουγγάρι και ένα καθαρό πανάκι μικροινών. Αφού βραχεί η επιφάνεια με νερό και έχοντας βουτήξει το σφουγγάρι στον κουβά με το νερό και το σαπούνι, τρίβεται ελαφρά το σημείο που βρίσκονται οι μικρές γρατσουνιές.

συνέχεια στο enimerotiko.gr