Η αξέχαστη εμπειρία της Κεφαλονίτικης γαστρονομίας: Εμβληματικές γεύσεις και εξαιρετικά προϊόντα σε ένα ξεχωριστό φεστιβάλ στον Θαλασσόμυλο [εικόνες]

Το 1o Kefalonian TRATARISMA – Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Κεφαλονιάς είναι γεγονός.

Στην ατμοσφαιρικό θαλασόμυλο, δίπλα από το κύμα της θάλασσας, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1o Kefalonian TRATARISMA – Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου υπό την αιγίδα της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου Αργοστολίου και την επιμέλεια Antheia Kotsi Communications. Θερμοί υποστηριχτές της εκδήλωσης ο Συλλόγου Τυροκόμων και ο Συνδέσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς.

Η Μαρίνα Βεργωτή με τους καταξιωμένους μάγειρες, Κυριάκο Μελά, Δημήτρη Παπαζυμούρη και Κωστή Κωστάκη

Τοπικοί παραγωγοί εκθέτουν τα προϊόντα τους και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν και να γευτούν ξεχωριστές νοστιμιές μέσα από τα μαγειρικά event που πραγματοποιούνται.

Πλήθος κόσμου, ανάμεσά του και αρκετοί τουρίστες, κατέκλυσαν το χώρο και απόλαυσαν τις υροκομικές λιχουδιές, το Κεφαλονίτικο κρασί ενώ πήραν μαζί τους το γνήσιο θυμαρίσιο μέλι, ποτά και γλυκά, ξηρούς καρπούς και φυσικά τις Κεφαλονίτικες μάντολες που είχαν την τιμητική τους.

Στις καινοτομίες του φεστιβάλ ήταν και το Live Cooking Stage στο οποίο μαγείρεψαν οι καταξιωμένοι μάγειρες, Κυριάκος Μελάς, Δημήτρης Παπαζυμούρης και Κωστής Κωστάκης αναδυκνείοντας τα μυστικά της Κεφαλονίτικης κουζίνας.

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι του Neil Jackson.

πηγή: ekefalonia.gr