Η Coca Cola προχωρά στη χρήση μπουκαλιών με προσαρτημένα καπάκια σε ολόκληρη τη σειρά προϊόντων της, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ανακύκλωση και να αποτρέψει την υπερβολική παραγωγή απορριμάτων.

Η Coca-Cola Μεγάλης Βρετανίας γίνεται η πρώτη εταιρεία αναψυκτικών που υιοθετεί μια νέα πρωτοποριακή συσκευασία με στόχο να διευκολύνει τους καταναλωτές να ανακυκλώνουν ολόκληρη τη συσκευασία.

Οι καταναλωτές θα αρχίσουν να βλέπουν την αλλαγή στα μπουκάλια 1,5 λίτρου των Fanta, Coca-Cola Zero Sugar και Diet Coke στη Σκωτία αυτό το μήνα, ενώ η αλλαγή θα ολοκληρωθεί για όλα τα πλαστικά μπουκάλια σε όλη τη σειρά των εμπορικών σημάτων μέχρι τις αρχές του 2024.

Σημειώνεται πως τα καπάκια των πλαστικών συσκευασιών συχνά απορρίπτονται και πετιούνται στα σκουπίδια, παρά το γεγονός ότι όλα τα μπουκάλια της Coca-Cola – συμπεριλαμβανομένων των καπακιών – είναι 100% ανακυκλώσιμα.

FS 8uqVVsAE6o8N

«Πρόκειται για μια μικρή αλλαγή που ελπίζουμε ότι θα έχει μεγάλο αντίκτυπο, διασφαλίζοντας ότι όταν οι καταναλωτές ανακυκλώνουν τα μπουκάλια μας, κανένα καπάκι δεν θα μένει πίσω», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Coca-Cola στη Μεγάλη Βρετανία, Jon Woods.

«Ως η μεγαλύτερη εταιρεία ποτών στον κόσμο, αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να διαδραματίσουμε ηγετικό ρόλο στην προώθηση της καινοτομίας και του σχεδιασμού για την παραγωγή περισσότερου ανακυκλωμένου πλαστικού υψηλής ποιότητας, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε νέα μπουκάλια».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Μετά από πολλά χρόνια η εικόνα της Παναγίας των Σισσίων στο φρούριο του Κάστρου -Το παρασκήνιο πριν την ιστορική απόφαση (εικόνες)
Επόμενο άρθροΟ KIMBO έφτασε στην Κεφαλονιά! (εικόνα)