Η Ιθάκη γεμίζει κόσμο διότι λύθηκε το πρόβλημα της ακτοπλοικής σύνδεσης

Πράξη την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κάνει φέτος το νησί του Οδυσσέα, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού Διονύσης Στανίτσας, επισημαίνοντας πως η Ιθάκη από αρχές Απριλίου υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες της.

Ιδιαίτερα ενισχυτικός παράγοντας προς την κατεύθυνση της αύξησης της επισκεψιμότητας στο νησί απoτελεί η επίλυση του ζητήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ιθάκης με την Πάτρα, την Κυλλήνη αλλά και το λιμάνι του Αστακού.

Περισσότερα δρομολόγια, περισσότερες ελεύσεις επισκεπτών, αλλά και καλύτερη εξυπηρέτηση των ντόπιων κατοίκων που το χειμώνα ανέρχονται σε 3.000 περίπου, θα είναι το αποτέλεσμα αυτού της προσπάθειας σημειώνει ο δήμαρχος.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο «μέτωπο» του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς τα πρώτα σκάφη στα λιμάνια του νησιού έκαναν την εμφάνιση τους από τον Απρίλιο με την εικόνα αυτή να συνεχίζεται μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με το δήμαρχο.

Η Ιθάκη πλέον αναγνωρίζεται σε έναν ποιοτικό προορισμό που προσελκύει επισκέπτες ιδιαίτερης οικονομικής στάθμης.

Φέτος θα είναι ένα από τα πολύ καλά καλοκαίρια για την Ιθάκη με τον δήμο να «τρέχει» και έργα εκσυγχρονισμού του λιμανιού στο Βαθύ αλλά και μελέτες για το οδικό δίκτυο του νησιού, όπως τόνισε ο κ. Στανίτσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Ελυσαν το πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιθάκης και το νησί γεμίζει κόσμο | iefimerida.gr