Η Κεφαλονιά στα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά λέει η εφημερίδα «Guardian»

Η βρετανική «Guardian» σε εκτενές της αφιέρωμα επιλέγει τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθεί κανείς φέτος το καλοκαίρι δίνοντας μάλιστα και συμβουλές για ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για το καθένα από αυτά. Ο κατάλογος έχει ως εξής:

Αμοργός, Κυκλάδες

Αποψη από τον κόλπο και οικισμό της Αιγιάλης στην Αμοργό. Φωτογραφία Eurokinissi/ Χάσιαλης Βάιος.

 

Η Αμοργός είναι γνωστή για τα μονοπάτια της, τα οποία δεν συνδέουν μόνο τα χωριά του νησιού αλλά και τα μοναστήρια της. Ξεκινήστε από τη Χώρα και περπατήστε προς το πιο γνωστό σημείο της Αμοργού, το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, που χτίστηκε από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό τον Α τον 11ο αιώνα.

 

 

Κάρπαθος, Δωδεκάνησα

Κάρπαθος.Φωτογραφία Eurokinissi/ Χάσιαλης Βάιος.

 

Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστο στο ευρύ κοινό. Οι χαμηλές τιμές, η φιλοξενία των ντόπιων αλλά και η φυσική ομορφιά του νησιού, αναμεμειγμένη με αρχαία ερείπια, το κάνουν να ξεχωρίζει.

 


Καστελόριζο, Δωδεκάνησα

Καστελόριζο, Μεγίστη. Φωτογραφία Eurokinissi/ Τατιάνα Μπόλαρη

 

 

Το Καστελόριζο, ένα μίλι μακριά από την Τουρκία, είναι ένα πολύχρωμο και γραφικό νησί με μεγάλη ιστορία. Η πολυπολιτισμικότητα του νησιού είναι έντονη, καθώς υπάρχουν εκκλησίες, ένας καθεδρικός ναός, ένα οθωμανικό τζαμί, μοναστήρια αλλά και αρχαία κάστρα.

 

 

Λειψοί, Δωδεκάνησα

Οι Λειψοί. Φωτογραφία Eurokinissi

Ενα νησί με χαμηλούς λόφους, παρθένες παραλίες και φιλόξενους κατοίκους, οι Λειψοί είναι το κρυμμένο στολίδι των Δωδεκανήσων.

Μήλος, Κυκλάδες

Το νησί της Μήλου. Φωτογραφία Eurokinissi/ Μπόνης Χρήστος

Δεν μπορεί να υπάρξει πιο συναρπαστικό σκηνικό για μια βουτιά στα νερά του Αιγαίου από το εγκαταλελειμμένο ορυχείο της Μήλου. Ενα μοναδικό τοπίο που συνταιριάζει τη παρακμή της ανθρώπινης παρέμβασης με την φυσική ομορφιά του νησιού.

Κρουαζιέρα στο Αιγαίο

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η Μύκονος, η Νάξος, η Σύρος, η Τήνος και η Ανδρος είναι ένα εξαιρετικό πακέτο για πρωτάρηδες. Γιατί να αρκεστείς σε ένα όταν μπορείς να πας σε περισσότερα;

Δονούσα, Κυκλάδες

Μικρές Κυκλάδες. Φτωγραφια Eurokinissi

Η Δονούσα είναι το πιο ήσυχο νησί των Μικρών Κυκλάδων, κρυμμένη καλά πίσω από την κατά πολύ μεγαλύτερη Νάξο. Το νεανικό στοιχείο είναι έντονο, καθώς αρκετοί ντόπιοι νέοι επέστρεψαν για να εργαστούν στο πανέμορφο αυτό νησί.

Υδρα, Σαρωνικός Κόλπος

Υδρα. Φωτογραφία Eurokinissi/ Χαβαλεζής Χρήστος

Το πιο εύκολα προσβάσιμο νησί για τους Αθηναίους καθώς απέχει μόλις μισή ώρα με το πλοίο από την πρωτεύουσα. Στο νησί δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, οπότε η περιπλάνηση γίνεται είτε με τα πόδια, είτε με γαϊδουράκια.

Κεφαλονιά, Επτάνησα

Παραλία Μύρτου, Κεφαλονιά. Φωτπγραφία Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης

Η Κεφαλονιά είναι το ωραιότερο από τα Επτάνησα: παρθένες παραλίες, γαλάζια νερά, καταπράσινα βουνά και ένας υπέροχος ελληνικός ουρανός που ενώνεται με τη θάλασσα. Είναι τόσο μεγάλη, που ακόμα και σε περιόδους τουριστικής αιχμής, μπορεί κάποιος εύκολα να απομονωθεί.

Δυτική Κρήτη

Γαμβούσα σπηλιά, Χανιά Κρήτης. Φωτογραφία Eurokinissi/ Χρήστος Μπόνης

Η Δυτική Κρήτη είναι ένα θαυμάσιο μέρος για όσους θέλουν να συνδυάσουν υπέροχα βουνά, με όμορφες παραλίες αλλά και να ανακαλύψουν την πλούσια ιστορία της. Εκτός Χανίων, ο τουρισμός κινείται σε χαμηλά επίπεδα, οπότε ενδείκνυται για όσους αναζητούν γαλήνη. Πολύ καλή επιλογή και για χορτοφάγους, καθώς η Κρητική κουζίνα είναι βασισμένη, κατά ένα μεγάλο βαθμό, στα φρέσκα λαχανικά.

Αναδημοσίευση από: ekirikas.com