Η Κεφαλονίτισσα Μαρίνα Πόλλη στην οργάνωση του ΟΠΑ run στην Αθήνα

Ένας χρόνος πέρασε από το πρώτο OΠΑ Run,στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 φοιτητές,μέλη του διδακτικού-ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, λάτρεις της φύσης, της πόλης και του αθλητισμού, οικογένειες και μαθητές.Συνολικά ο Αγώνας έτυχε μεγάλης προβολής από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύθηκαν άρθρα για τον αγώνα σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, έγιναν αναφορές σε τηλεοπτικές,ραδιοφωνικές και διαδικτυακές εκπομπές, ενώ υπήρχε και τηλεοπτική κάλυψη κατά τη διάρκεια του Αγώνα.

 

Συνέντευξη στην Κατερίνα Φωκά

Σήμερα έχουμε τη χαρά να είναι μαζί μας η Μαρίνα Πόλλη,μια Κεφαλονίτισσα που συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του ΟΠΑ Run από την πρώτη χρονιά.

Λίγα λόγια για τη Μαρίνα:

Η Μαρίνα Πόλλη με καταγωγή από τις Βασιλικάδες,μεγάλωσε στο Αργοστόλι και είναι απόφοιτος του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών-ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ).Αυτή την περίοδο είναι τελειόφοιτη του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών ΜΒΑ -Master Business Administration του ίδιου ιδρύματος.Παράλληλα με τις σπουδές της αυτή την περίοδο συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του ΟΠΑ Run και συγκεκριμένα ως συντονίστρια της ομάδας χορηγιών και media.

1)Mαρίνα θύμισε μας ποιος είναι ο στόχος του αγώνα ΟΠΑ Run;

Είναι γεγονός ότι το Πεδίον του Άρεως και η ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί σημαντικά.Βασικό στόχος,λοιπόν, του ΟΠΑ Run είναι η προσπάθεια να δημιουργηθεί μια καινούρια αντίληψη για το ιστορικό Πεδίον του Άρεως,αυτή ενός χώρου ευχάριστου και φιλικού προς τον επισκέπτη,φιλόξενου και δημιουργικού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους,ελκυστικού για τους νέους και τις νέες,αλλά και τους πολίτες της Αθήνας γενικότερα.Φιλοδοξούμε η εκδήλωση αυτή, με τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, κυρίως φοιτητών/φοιτητριών και πολιτών,αφενός να αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα ενεργή ζωή του πάρκου,και αφετέρου να παροτρυνθούν οι συμμετέχοντες να εντάξουν τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους.

*Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας,για την ψηφιακή/οπτικοακουστική παραγωγή ενός video spot παρουσίασης της ταυτότητας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

**Όπως και στο 1ο ΟΠΑ Run, μέσω των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών που συνεργάζονται με το Πρόγραμμα Εθελοντισμού του ΟΠΑ,50-100 συμμετοχές δωρίζονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως πρόσφυγες, μετανάστες, αστέγους, ασθενείς χρόνιων παθήσεων, παιδιά και εφήβους των κοινωνικών φροντιστηρίων της Αθήνας κλπ.

 

2)Πιστεύετε ότι η δεύτερη χρόνια θα έχει την ίδια ανταπόκριση ή στοχεύετε ακόμη υψηλότερα ;

Πέρυσι η συμμετοχή τόσο ατόμων από την κοινότητα του ΟΠΑ όσο και των κατοίκων της περιοχής και γενικότερα ατόμων που αγαπούν τον αθλητισμό στη φύση ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας!Τα διαθέσιμα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σχετικά γρήγορα!Ακριβώς αυτή η αποδοχή του κόσμου μας έκανε φέτος να αυξήσουμε τις συμμετοχές στις 1500 εν αντιθέσει με 1000 που ήταν πέρυσι.Φυσικά δε χρειάζεται να κλείσει κάποιος εισιτήριο για να παρευρεθεί την ημέρα του αγώνα στο πάρκο.Το πάρκο και ο αγώνας είναι ανοικτά προς όλους,απλώς όποιος δηλώσει συμμετοχή θα παραλάβει και το σχετικό κιτ με παροχές χρονομέτρησης,μπλούζας κλπ.

3)Μίλησε μας για την οργανωτική επιτροπή.

Αρχικά,να αναφέρω ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν από κοινού το ΟΠΑ Run.Επίσης,η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί ότι η αρχική ιδέα και σύλληψη,καθώς και κύρια οργανωτική ομάδα είναι φοιτητές!Την ιδέα την είχε η Στέλλα Ξανθάκου(φοιτήτρια ΟΠΑ),ενώ από το διοικητικό προσωπικό του ΟΠΑ το projectεποπτεύει και συντονίζει η Πετρούλα Καραγιάννη,Business Development Manager.

4) Ποιος ο δικός σου ρόλος σου στην επιτροπή ;

Στην ουσία είμαστε χωρισμένοι σε ομάδες(Χορηγίες-Media,Προώθηση,Οικονομική διαχείριση,Supplies,Διαδρομή, Διαχείριση Εθελοντών,Χώρος εκκίνησης). Κάθε ομάδα έχει το δικό της συντονιστή και έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει συγκεκριμένα θέματα.Εμένα ο ρόλος μου στο ΟΠΑ Run είναι Sponsorships & Media ManagerΔηλαδή,συντονίζω την ομάδα χορηγιών και media,η οποία στοχεύει στο να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για την κάλυψη των αναγκών του αγώνα μέσω της εύρεσης καταλλήλων συνεργατών-χορηγών,ενώ παράλληλα διαχειριζόμαστε τις επαφές με τα ΜΜΕ(τηλεόραση,ραδιόφωνο,έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα),ώστε να διασφαλίσουμε ότι το project μας προωθείτε με το σωστό τρόπο.

5)Πως βοηθούν οι χορηγοί σας; Είναι αρκετή η βοήθεια που σας παρέχουν;

Μιας και το κομμάτι των χορηγιών αποτελεί το κύριο αντικείμενο μου στο ΟΠΑ Run θα έλεγα ότι αρκετές εταιρίες ανταποκρίθηκαν και υποστήριξαν το όραμα μας να αναδείξουμε το Πεδίο του Άρεως.

Μέγας Χορηγός του ΟΠΑ Run 2019 είναι το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας Α.Ε. (ΙΦΕΤ), Χρυσός Χορηγός η ΟΚ! Anytime Markets και Αργυρός Χορηγός το ξενοδοχείο Radisson Blu Park, Χορηγοί είναι οι εταιρείες:Zakcret Sports,Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., Thinking Cup powered by Nescafe,Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη, Pfizer, το Κέντρο Προετοιμασίας Μεταπτυχιακών Σπουδών Κουτσοδόντης, Μαυρογένης Α.Ε..

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ Α.Ε., Πρώτο Πρόγραμμα 105.8, ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101.8, KOSMOS 93.6, Music 89.2, Pepper 96.6,Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.,sport24.gr, Chillout magazine, LoveGreece.com,Runner Magazine,Runningnews.gr,Run247, iRun…and i am free, Skywalker.gr,Stentoras.gr, Sportevent.gr.

Υποστηρικτής: Coca Cola Τρία Έψιλον με το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ.

Φυσικά και η βοήθεια των χορηγών είναι πολύτιμη,καθώς η υλοποίηση ενός αγώνα δρόμου 1500 ατόμων απαιτεί ένα αξιοσημείωτο budget.Οπότε τόσο η χρηματική υποστήριξη που μας παρέχουν όσο και η προσφορά ειδών που έχουμε ανάγκη είναι εξαιρετικά καθοριστική στην πραγμάτωση του ΟΠΑ Run.

 

6)Τι πιστεύεις ότι έχεις κερδίσει από τη συμμετοχή σου στη διοργάνωση του ΟΠΑ Run;

Δύσκολη ερώτηση..γιατί δε ξέρω τι να πρωτοαναφέρω! Αναμφισβήτητα απέκτησα πολλές πρακτικές γνώσεις που σχετίζονται με τo αντικείμενο των σπουδών μου.Όμως,το σημαντικότερο είναι ότι διαπίστωσα το πόσο σημαντικό είναι να δουλεύεις σε ομάδες,καθώς και τα θετικά και αρνητικά αυτών.Μπορείς μόνος σου να καταφέρνεις αρκετά πράγματα,αλλά μόνο μέσα από μία ομάδα που έχει το ίδιο πάθος και μεράκι με εσένα μπορείς να πετύχεις <<μεγάλα>> πράγματα.Πέρυσι στο πρώτο ΟΠΑ Run είδα ένα πάρκο,από το οποίο μέχρι τότε και εγώ φοβόμουν να περάσω απέξω να… ξαναζωντανεύει!Ήταν μια γιορτή για όλους!Τα συναισθήματα που βιώσαμε όλη η ομάδα εκείνη τη μέρα νομίζω θα αποτελούν για πάντα μια γλυκιά δημιουργική ανάμνηση.

Eπίλογος:

Κλείνοντας τη συνέντευξη μας,θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Μαρίνα Πόλλη και να δώσουμε συγχαρητήρια στην οργανωτική ομάδα του ΟΠΑ Run.Το δίδαγμα που παίρνουμε από αυτή την εκδήλωση τους,είναι ότι ο αθλητισμός είναι μια ευκαιρία για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας και οποιοδήποτε αθλητική ενασχόληση μόνο καλό μπορεί να αποφέρει.Και να μην ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός αντικατοπτρίζει τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της.

Περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων: http://auebvolunteers.gr/special-events/opa-run/

Αναδημοσίευση από www.kefaloniamas.gr