Η παραδεισένια παραλία Φτέρη στην Κεφαλονιά (εικόνες)

Μια εξωτική παραλία στην Κεφαλονιά που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη διάσημη παραλία του Μύρτου, είναι η πανέμορφη Φτέρη με τα άσπρα βότσαλα, πεντακάθαρα νερά, περιτριγυρισμένη από ασβεστολιθικούς βράχους στο βόρειο μέρος της Παλικής.

Ένα σκηνικό εξωτικού παραδείσου στο πανεμορφο νησί του Ιονίου

Αντικρύζοντας την παραλία μένεις άναυδος από την παρθένα ομορφιά της, η άγνωστη για πολλούς Φτέρη καθηλώνει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, η πυκνή βλάστηση φτάνει μέχρι την ακρογιαλιά, σε ένα τοπίο που προσφέρει την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση.

Η πρόσβαση στην παραλία έχει τη δική της περιπέτεια.

Ο κύριος λόγος που η Φτέρη διατηρεί αυτή τη φυσική ομορφιά είναι ότι δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, υπάρχει μόνο ένα μονοπάτι που μέσα από την πυκνή βλάστηση, μετά από 50 περίπου λεπτά περιπετειώδης κατάβαση καταλήγει στην παραλία. Το κατέβασμα είναι σχετικά εύκολο, θα πρέπει να ληφθεί όμως υπόψη η ζέστη που επικρατεί αν αποφασίσετε να πάτε καλοκαίρι. Ο γυρισμός απαιτεί αντοχές, καθώς το μονοπάτι είναι ανηφορικό και θα πρέπει να κάνετε οικονομία δυνάμεων από την παραλία για να το ανεβείτε χωρίς πρόβλημα.

Εναλλακτικός τρόπος με σκάφος

 

Η Φτέρη αποτελεί πόλο έλξης των θαλαμηγών και των επωνύμων, μεγάλα σκάφη αγκυροβολούν ανοιχτά και απολαμβάνουν την μαγευτική παραλία. Αν δεν έχετε σκάφος, μπορείτε να νοικιάστε ένα από τα λιμανάκια κοντά στην παραλία και να ζήσετε αυτή την μοναδική εμπειρία.

Φτέρη, ίσως η ομορφότερη παραλία της Κεφαλονιάς

 

Μπορεί η Φτέρη να μην έχει τη θέα που μπορεί να απολαύσει κάποιος πάνω από τον Μύρτο, όμως η παρθένα ομορφιά της κερδίζει  όσους την έχουν επισκεφθεί και την χαρακτηρίζουν … ως την ομορφότερη παραλία του νησιού.

Η Φτέρη αποτελεί ένα δείγμα των άγνωστων για πολλούς παραλιών που δεν έχουν οδική πρόσβαση στην Κεφαλονιά, δεκάδες άλλες παραλίες σας περιμένουν να τις επισκεφθείτε.

Φωτογραφίες George Potamianos

Αναδημοσίευση από www.kefaloniamas.gr