«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων & η Φιλαρμονική Εταιρία Καποδίστριας!»

Είναι η δεύτερη φορά που η Περιφέρεια Ιωνίων Νήσων «θυμάται» πως υπάρχει επτανησιακός πληθυσμός και στην Αττική, και έφερε μια από τις καλύτερες φιλαρμονικές της Κέρκυρας και του κόσμου θα πρόσθετα εγώ, χάριν αυτού του πληθυσμού που δεν ξεχνά την καταγωγή του όπως απέδειξε με την παρουσία του στο πολιτισμικό «κόσμημα» της Αθήνας Μέγαρο Μουσικής!
Οι χίλιοι πεντακόσιοι και πλέον άνθρωποι που παρακολούθησαν και απόλαυσαν την μαγευτική συναυλία της μεγάλης κερκυραίας Φιλαρμονικής Εταιρίας Καποδίστριας σε έργα ξένων μεγάλων μουσουργών, αλλά και ντόπιων όπως, «Αι Σειρήναι» των κερκυραίων Σπύρου Δουκάκη, και «memories of Cyprous» του φίλου Σπύρου Μαυρόπουλου! Κορωνίδα οι καταπληκτικοί σολίστ Σωκράτης Άνθης τρομπέτα, και η υψίφωνος Κέλλη Τουσμάνωφ.
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής Ιωάννης Καποδίστριας παρούσα με το ΔΣ της:
Πρόεδρο Ιωάννης Παργινός, γραμματέα Έφη Μαχιμάρη, αν. γραμματέα Ελένη Δαφνή, ταμία Γιάννης Μπάνο, υπ. Δημ. Σχ.Γιώργο Κοσκινά, υπ. Συλλόγων και καταγραφέα της ιστορίας μας Γιάννη Αργυρόκα, τα μέλη Μαρία Κυλαδινού και Όλγα Σαββανή,
ως ο φορέας των αποδήμων κερκυραίων της Αθήνας, είχε και την ευθύνη διανομής μεγάλου μέρους των προσκλήσεων αφού κινητοποίησε περί τους τριακόσιους και πλέον συμπατριώτες για να απολαύσουν το υπέροχο άκουσμα των αηδονιών της Κέρκυρας.
Σημαντική η συμβολή των αδερφών συλλόγων Λευκίμης, Αργυράδων, και Αγραφών, Ευδοκίας Μακαντάνη, Γιώργου Καββαδία, και Γιάννη Πρωτοψάλτη στην μεγάλη αυτή γιορτή της μουσικής, προσφορά της Π.Ι.Ν. και των ΕΛ. ΠΕ. Στους εν Αττική διαμένοντες επτανήσιους!
Ευχαριστούμε Φιλαρμονική Εταιρία Καποδίστριας, ευχαριστούμε Περιφερειακό Συμβούλιο, περιφερειάρχη Θεόδωρε Γαλιατσάτε εορτάζοντα σήμερα την ονομαστική σου εορτή! Υγεία, μακροημέρευση, κι επιτυχία στα σχέδια σου ευχόμαστε!
Ευχαριστούμε που δεν ξεχνάτε πως υπάρχουν Επτανήσιοι κι εκτός των νησιών μας.

Από το fb του Giorgos Koskinas