Τα γλυκά της Κεφαλονιάς έχουν δημιουργό την οικογένεια Καππάτου, μια οικογένεια ορόσημο που από το 1910 παράγει τα πιο νόστιμα παραδοσιακά γλυκά του νησιού!

Η Βοσκοπούλα δεν είναι απλά ένα μαγαζί, ούτε μια επιχείρηση τυποποίησης παραδοσιακών γλυκών. Είναι ένα ορόσημο στο νησί της Κεφαλλονιάς.  Η τελευταία μάλιστα ανάδειξη της, μέσα στα 100 αιωνόβια brands της Ελλάδας αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Είναι αυτή η ξεγνοιασιά που κουβαλά ένας νησιώτης που κατάγεται από ένα τόπο ευλογημένο, ανέμελο και τουριστικό.

Η ποιότητα και η αφοσίωση, το μεράκι και η αγάπη προς αυτό που κάνουν ήταν από το 1910 συνώνυμα με τη λέξη Βοσκοπούλα. Και να που φέτος ο Αντώνης, η αλλιώς ο… «Βενιαμίν» της οικογενείας Καππάτου, εισήλθε στη νέα εποχή, χτίζοντας ένα δυνατό brand που είναι έτοιμο να ταξιδέψει παγκοσμίως και να μας ταξιδέψει όλους στις γεύσεις της Κεφαλλονιάς.

Συναντήσαμε τον Αντώνη και συζητήσαμε μαζί του σε μια συνέντευξη διαφορετική. Μια συζήτηση για να καταλάβουμε την ιστορία, την παραγωγή, την παρουσία τους στην Κεφαλονιά και την ανάπτυξη της Βοσκοπούλας μέσα στα χρόνια!

Καλησπέρα Αντώνη! Σε ευχαριστούμε πολύ που μας δέχτηκες στον ιστορικό σας χώρο! Πόσες γενιές, πόσα γλυκά έχουν φτιαχτεί εδώ!

 

Χρήστο καλησπέρα και σε εσάς..
Και για μας είναι μεγάλη η χαρά να δεχόμαστε γνωστούς και συνεργάτες στο χώρο μας. Πόσο πιο πολύ μάλιστα όταν αυτοί είναι και καλοί μας φίλοι! Καλωσήρθατε λοιπόν στη Βοσκοπούλα, τον ιστορικό μας χώρο που «κρύβει» χιλιάδες ιστορίες από το 1910 έως και σήμερα!

Τι είναι η βοσκοπούλα; Και πως προέκυψε το όνομα αυτό σε ένα νησί του Ιονίου;

 

Η βοσκοπούλα είναι συνώνυμο της Κεφαλλονιάς .
Έτσι απλά όπως στο λέω! Όταν αναφέρεσαι στο νησί και τα γλυκά του σκέφτεσαι τη βοσκοπούλα και αντίστροφα.
Όταν ο προπάππους μου ο Παναγάκης αποφάσισε να δώσει αυτό το όνομα στο μικρό γαλακτοπωλείο του δεν είχε φανταστεί βέβαια τι θα επακολουθούσε.
Ήθελε όμως το μαγαζί του να δείχνει την οικογενειακή του ενασχόληση… έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της η βοσκοπούλα!

 

 

Γιατί αγαπάτε τόσο πολύ αυτό που κάνετε; (γέλια) Σας βλέπουμε στα Social Media και είστε διαρκώς χαμογελαστοί και γεμάτοι ενέργεια!

 

Χρήστο πως είναι δυνατόν να μην το αγαπάμε; Αφού εδώ αναστηθήκαμε, μεγαλώσαμε, όλοι μας…πολύ περισσότερο ο πατέρας μας που στα χρόνια του δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα, social…καλά καλά δεν υπήρχαν ούτε τηλέφωνα! Σκέψου μέχρι το 1980 το νούμερο του μαγαζιού ήταν σκέτο το 425, δηλαδή το 425 τηλέφωνο σε όλο το νησί… αναλογίσου ότι τώρα τα νούμερα είναι 10ψήφια!

Η Βοσκοπούλα ήταν το σημείο συνάντησης όλων μας…εμάς των Καππαταίων μεταξύ μας αλλά και με τους φίλους.

Που είσαι;

Στο μαγαζί.

Που θα βρεθούμε;

Στο μαγαζί.

Πάμε γήπεδο;

Έλα να με πάρεις από το μαγαζί.

 

Πως λοιπόν να μην το αγαπάμε; Πως να μην έχουμε ενέργεια; Πως αυτά που παράγουμε να μην έχουν πάθος κι αγάπη σε ένα τέτοιο χώρο παραγωγής;

 Υπήρξαν εμπόδια στο δρόμο σας; Υπήρξαν φορές που κοντέψατε να σταματήσετε;

 

Φυσικά! Εμπόδια και προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρξουν.

Το θέμα είναι να έχεις πίστη σε αυτό που κάνεις και να το κάνεις σωστά, με ειλικρίνεια και σεβασμό!

Αυτή τη συνταγή την βρήκαμε έτοιμη από τους προγόνους μας και την ακολουθούμε πιστά!

Ξέρουμε ή νομίζουμε ότι ξέρουμε να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα?

 

Και ξέρουμε και τα παράγουμε. Σωστά, ασφαλή, ποιοτικά προϊόντα και παράλληλα δεν εφησυχάζουμε γιατί εχθρός του καλού πάντα ήταν και θα είναι το καλύτερο!

Άρα έχουμε τα μάτια μας ορθάνοιχτα και παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Μας αρέσουν πολύ όλα σου τα προϊόντα. Έχουμε βέβαια ο καθένας από ένα αγαπημένο, αλλά δεν θα θέλαμε να το πούμε. Ίσως γιατί υποκειμενικά μας φέρνει γεύσεις και αναμνήσεις παιδικές, νησιώτικες. Όμως εκεί θεωρούμε πως είναι και η επιτυχία σας.

 

Ακριβώς!!! Τα προϊόντα μας φέρνουν και σκαλίζουν τις αναμνήσεις μας. Τις γευστικές ανεξίτηλα χαραγμένες, μοναδικές παιδικές μας εικόνες. Να μασουλάμε το ζεστό παστέλι, το μαντολάτο, να βάφουνε τα κοριτσόπουλα τα χείλια τους με τις μάντολες.

Εσείς ξεχωρίζετε κάποιο;

 

Είναι όλα τα παιδιά μας… πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιο από όλα;

Όχι, τα αγαπάμε όλα! Σε όλα βάζουμε το ίδιο μεράκι, την ίδια προσοχή και αγάπη.

ΓΛΥΚΑ, ΜΑΝΤΟΛΑ

Παραδοσιακή Χειροποίητη Μάντολα – Βοσκοπούλα

Οι επισκέπτες σας εδώ στην Κεφαλονιά, ποιο προϊόν δείχνουν να αγαπάνε περισσότερο;

 

Νομίζω αυτό που έχει την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα… την μάντολα. Είναι πολύ ωραίο βέβαια να τους βλέπεις να δοκιμάζουν προϊόντα, να παίρνουν γκριμάτσες ξαφνιασμού ή αιφνίδιας ευχαρίστησης και να εκφράζονται με τον πιο ενθουσιώδη και άμεσο τρόπο σε εμάς!

Πραγματικά, αξία ανεκτίμητη!

 

Πως αποφασίσατε να τυποποιήσετε τα αγαπημένα σας προϊόντα;

 

Θέλαμε να κάνουμε την επιχείρηση μας πιο εξωστρεφή. Καταλάβαμε πολύ γρήγορα ότι μόνο το σωστά τυποποιημένο προϊόν μπορεί να έχει τύχη στο εξωτερικό. Θέλαμε να ακολουθήσουμε τους κανόνες της σύγχρονης εποχής, διατηρώντας όμως όλα αυτά που μας έφτασαν εδώ. Και νομίζω τα πήγαμε καλά, ελπίζω να συμφωνείτε και εσείς (γέλια)..

“Θεωρώ ότι έχουμε ξεπεράσει πολλούς από τους σκοπέλους στο ταξίδι μας. Τα απάνεμα λιμάνια είναι στη ρότα μας. Αν συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση, θεωρώ αδύνατο να μην τα βρούμε…”

Ποιο είναι το δικό σας τρίπτυχο της επιτυχίας;

 

Η Βοσκοπούλα έχει τεχνογνωσία που ελάχιστες επιχειρήσεις πανελλαδικά διαθέτουν! Εμείς επενδύουμε, κτίζουμε πάνω σε αυτή.

Με αυτή την παρακαταθήκη οικοδομούμε με ασφάλεια το μέλλον μας!

Εδώ (στη μονάδα παραγωγής) μπορεί κανείς να δει πολλά πράγματα για τη δουλειά σας! Νομίζω ότι ο χώρος εργασίας είναι καθρέπτης του αποτελέσματος. Συμφωνείτε;

 

Ασφαλώς! Και ο χώρος αυτός πρέπει να είναι προσβάσιμος, ανοιχτός σε όλους!

Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι. Δεχόμαστε δεκάδες κόσμου τις ημέρες του καλοκαιριού! Λειτουργούμε με ασφάλεια, κανόνες υγιεινής και σεβασμό προς το προϊόν και την παραγωγική διαδικασία!

 

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες στην ελληνική παραγωγή να είναι αλλιώς;

 

Στην ελληνική παραγωγή; Όχι!

Νομίζω πια ότι σιγά σιγά το νέο αίμα, οι δικές μας γενιές που διαδέχονται την παραγωγική διαδικασία είναι συνειδητοποιημένοι και η πλειοψηφία τους σοβαροί!

 

Ελλάδα ή εξωτερικό; Τι προτιμάτε;

 

Και οι δυο αγορές μας ενδιαφέρουν εξίσου…

Θα ήθελες να πεις κάτι τελευταίο πριν κλείσουμε;

 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους στη ΝΟΜΗ για την επαγγελματική παρουσία της οικογενειακής μας επιχείρησης και τον σεβασμό με τον οποίο προσεγγίζετε και αναδεικνύετε εφάμιλλες επιχειρήσεις που δρουν στη πατρίδα μας.

Να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους και παραγωγούς να έχουν υγεία και πίστη στην προσπάθεια τους και θέλω να θυμίσω σε όλους τους Έλληνες συμπατριώτες μας πόσο ευλογημένοι είμαστε που ζούμε και αναπνέουμε στη πιο όμορφη χώρα του κόσμου!

Γι’ αυτό άλλωστε μας πολεμάνε λυσσαλέα…

Ευχαριστούμε πολύ!

Αναδημοσίευση από nomeefoods.gr

Προηγούμενο άρθροΛηξούρι: Κατέθεσε ψηφοδέλτιο ο Γιώργος Κατσιβέλης
Επόμενο άρθροΠεριφέρεια: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του Θόδωρου Γαλιατσάτου (ονόματα)