Η Βοσκοπούλα στο Άγριφος Marketplace: Ένα γευστικό ταξίδι στο νησί της Κεφαλονιάς

Ένα ιστορικό ζαχαροπλαστείο της Κεφαλονιάς η Βοσκοπούλα, ήρθε στο Άγριφος marketplace για να σας προσφέρει μοναδικές γλυκές απολαύσεις βγαλμένες από την κεφαλλονίτικη παράδοση, και να σας ταξιδέψει γευστικά στο υπέροχο νησί του Ιονίου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η ιστορία της Βοσκοπούλας ξεκινά το 1907, όταν η πρώτη γενιά της οικογένειας Καππάτου, με αρχηγό τον Παναγή Καππάτο, ξεκινά το εμπόριο του περισσού γάλακτος του νοικοκυριού, μεταφέροντάς το με ειδικά δοχεία από τα Διλινάτα, τόπο κατοικίας της, στο Αργοστόλι. Εκείνα τα πέτρινα χρόνια το να έχεις τη δυνατότητα μεγάλης παραγωγής γάλακτος που να φθάνει να μεγαλώσεις την πολυπληθή οικογένειά σου και να εμπορεύεσαι την περισσή ποσότητα ήταν μια οικονομική δυνατότητα εξαιρετικά δυσεύρετη. Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, ο Παναγής Καππάτος άρχισε την εμπορία της εξαιρετικής ποιότητας γάλακτος και στην πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι, όπου για να πάει και να γυρίσει καθημερινά περπατούσε φορτωμένος με το εμπόρευμά του 20 χιλιόμετρα!!

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Η ποιότητα του γάλακτος και η προσήλωση στη διατήρησή της είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης και τη μεταφορά της οικογενειακής έδρας από το χωριό στην πόλη.

Έτσι, το 1910 πλέον και έχοντας αποκτήσει μια μόνιμη έδρα στο Αργοστόλι, η οικογένεια Καππάτου ιδρύει το πρώτο ζαχαροπλαστείο στην Κεφαλονιά, τη «Βοσκοπούλα». Από γαλακτοπωλείο στην αρχή, η επιχείρηση μεγαλώνει και εδραιώνεται στην καρδιά της πόλης, διευρύνοντας την γκάμα των γλυκών της και εντάσσοντας σε αυτήν τα παραδοσιακά γλυκά του τόπου της.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Στην πορεία των χρόνων η Βοσκοπούλα μεγάλωσε, επέκτεινε τις δραστηριότητές της και καθιερώθηκε στη συνείδηση των καταναλωτών ως η κορυφαία εταιρεία παραγωγής ποιοτικών παραδοσιακών γλυκών στο νησί και από τις κορυφαίες στον ελλαδικό χώρο με τεράστια αποδοχή!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Θεσσαλονίκη: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της πρώτης cyber bullying αυτοκτονίας – «Το παιδί μου δεχόταν απειλές», λέει η μητέρα της

Η μια γενιά διαδέχεται την άλλη και αισίως φτάνουμε στο σήμερα, με οδηγό στο τιμόνι την τέταρτη γενιά με κύριο εκπρόσωπο τον Καππάτο Διον. Αντώνη. Αναλαμβάνοντας την επιχείρηση από τον πατέρα του και έχοντας την τεράστια επιθυμία να συνεχίσει και να βελτιώσει την εικόνα της Βοσκοπούλας, αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα μιας εκ βάθρων ανανέωσης των συσκευασιών των προϊόντων της, εναρμονισμένη με τα σημερινά στάνταρτς των πιστοποιήσεων που ζητά ο καταναλωτής.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, στέκεται

Επίσης η επιχείρηση εγκατέστησε και εφαρμόζει με επιτυχία το διεθνές πρότυπο ποιότητας στην παραγωγή τροφίμων ISO 22000 (HACCP) προσφέροντας στον καταναλωτή πλέον ένα εγγυημένο και ασφαλές προϊόν.

Η Βοσκοπούλα διαθέτει δύο καταστήματα πώλησης στον κεντρικό πεζόδρομο του Αργοστολίου, στο Λιθόστρωτο, ενώ εκεί βρίσκεται και το εργαστήριό της, όπου οι χώροι παραγωγής είναι επισκέψιμοι από πλήθος τουριστών όπου μπορούν να παρακολουθούν τον τρόπο παραγωγής, ενώ γίνονται δεκτά και πολλά σχολεία με εκπαιδευτικά προγράμματα, δημοσιογραφικές αποστολές κλπ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Όπως τονίζει ο Αντώνης Καππάτος, «Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ποιότητα των προϊόντων μας και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, σκοπεύοντας στην εξάπλωσή μας τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 14 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και γάμος

«Στο ρου της ιστορίας το πρόσωπο της «Βοσκοπούλας» παραμένει αναλλοίωτο, ένα ζαχαροπλαστείο που εμμένει στην ποιότητα και στην προσφορά των καλύτερων κεφαλλονίτικων εδεσμάτων στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες του νησιού. Με αγάπη για τη δουλειά μας και με πείρα πλέον εκατό χρόνων, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν είναι μυστικό η ποιότητα, αλλά η ποιότητα έχει το μυστικό της !»
Γνωρίστε τη Βοσκοπούλα στο eshop.agrifos.gr

Αναδημοσίευση από https://www.wepost.gr