Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από έναν αβυσσαλέο πόλεμο διαφορετικής «υφής», στον οποίον ο νικητής θα πάρει ως… επιβράβευση τη μερίδα του λέοντος στην τσέπη των καταναλωτών, κάτι που μεταφράζεται σε μερικά δισεκατομμύρια δολάρια παραπάνω στον ετήσιο τζίρο.

Οι εταιρίες-κολοσσοί της παγκόσμιας τεχνολογίας (Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi, Lenovo κτλ) βρίσκονται, θαρρείς, σε μία αέναη διαμάχη, κατασκευάζοντας πυρετωδώς smartphones, smartwatches και ούτω καθεξής- «εξυπνάδες» παντός είδους, τέλος πάντων-, θέλοντας να φτάσουν στο πολυπόθητο νούμερο 1 των περισσότερων πωλήσεων παγκοσμίως.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η ψηφιοποίηση των πάντων έχει αρχίσει και καλπάζει, με την τελευταία διετία-τριετία να γίνονται πραγματικά άλματα στον συγκεκριμένο τομέα και να μας δίνουν την αίσθηση πως βρισκόμαστε στο 2100 κι όχι στο 2022 (όπως θα το φανταζόταν, έστω, ένας πρωταγωνιστής του Back to the Future).

Κάνει αυτό που φάνταζε αδιανόητο: Το iPhone το... τερμάτισε (Vid)

Η Apple, ωστόσο, με το τελευταίο της τεχνολογικό διαμαντάκι ίσως και να έκανε την κίνηση-ματ στο να διασφαλίσει πως κανένας από τους υπάρχοντες πελάτες της δε θα λοξοδρομήσει προς άλλη άυλη αγκαλιά και ότι θα μείνει πιστός στο… μήλο εις τον τεχνολογικό αιώνα τον άπαντα.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι στην Αμερική (γι’ αρχή, αλλά η εταιρία έχει ξεκάθαρα επεκτατικές διαθέσεις) μπορούν ν’ αγοράσουν μία εξωτερική κλειδαριά πόρτας η οποία δεν χρειάζεται κλειδί για ν’ ανοίξει, παρά μονάχα το κινητό σου τηλέφωνο ή το ρολόι σου!

Σας φαίνεται κάτι τελείως φουτουριστικό και ανέφικτο;

Αμ δε: το Level Lock κοστίζει 329 δολάρια και είναι η πρώτη κλειδαριά που υποστηρίζεται με «κλειδί σπιτιού» και πωλείται στα καταστήματα της Apple, με τον χρήστη ενός Apple Watch ή ενός iPhone να μπορεί να την ανοίξει περνώντας την… γκατζετιά του απλά από την κλειδαριά!

Όταν το Level Lock+, κατασκευασμένο από το Level Home, εγκατασταθεί σε μια πόρτα, οι χρήστες μπορούν να ξεκλειδώσουν και να ξανακλειδώσουν τα σπίτια τους με ένα πάτημα χρησιμοποιώντας το Apple Home Key.

Η συγκεκριμένη- άκρως εντυπωσιακή και ψαρωτική, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς- εφεύρεση καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως η Apple (και οι ανταγωνιστές της, φυσικά) συνεχίζει να ψηφιοποιεί πράγματα που συνήθως μεταφέρονται σε ένα φυσικό πορτοφόλι ή στην τσέπη, από μετρητά έως κλειδιά και ό,τι άλλο μπορεί να κατεβάσει ο ανθρώπινος νους.

Το απώτερο μέλλον, για όσους δεν το κατάλαβαν, είναι ήδη εδώ…

Πηγή: menshouse.gr

Προηγούμενο άρθροΕξαφάνισε ζωή και φως του ήλιου: Ο μετεωρίτης-μαμούθ που έφερε στη Γη δυο χρόνια μόνιμης νύχτας
Επόμενο άρθροΠρο των πυλών το Fuel Pass 3: Τα ποσά επιδότησης για αυτοκίνητα και δίκυκλα