Στη δέκατη χρονιά του, το Queer Palm για τις LGBTQ+ ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους του Φεστιβάλ Καννών κέρδισαν το «Πορτραίτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται» της Σελίν Σιαμά και η «Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανο΄κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου.

«Η ταινία που επιλέξαμε να βραβεύσουμε για την 10η έκδοση του Queer Palm δεν είναι μόνο μια λεσβιακή ιστορία αλλά, πάνω απ’ όλα, μια υπέροχη ταινία.»

Με αυτή τη σημείωση, η φετινή επιτροπή του Queer Palm που ξεκίνησε να απονέμεται πριν 10 χρόνια στις καλύτερες queer ταινίες απ’ όλα τα προγράμματα του Φεστιβάλ Καννών, έδωσε το Queer Palm Καλύτερης Ταινίας στο «Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται» της Σελίν Σιαμά.

«Συγκινηθήκαμε επίσης από την αδελφότητα που βρίσκεται μέσα σε αυτήν την αξιοσημείωτη δουλειά – από τη μοίρα των χαρακτήρων μέχρι το κατόρθωμα των ηθοποιών, αλλά και του τεχνικού και καλλιτεχνικού συνεργείου. Επίσης είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που δίνουμε το Queer Palm πρώτη φορά σε γυναίκα.»

Η Απόσταση Αναμεσα στον Ουρανό κι Εμάς 607

Το Queer Palm Καλύτερης Μικρού Μήκους ταινίας απονεμήθηκε στο «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου που διαγωνίζεται για το Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο επίσημο πρόγραμμα του 72ου Φεστιβάλ Καννών.

«Για την ευαίσθητή του προσέγγιση στην επιθυμία, τις συναρπαστικές ερμηνείες και την ικανότητα στη σκηνοθεσία.»

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.

Αναδημοσίευση από http://flix.gr

Προηγούμενο άρθροΑστυνομία: Δίνεται λύση στο πρόβλημα με την καθαριότητα των υπηρεσιών
Επόμενο άρθροΜάκης Φόρτες: Λήξη προεκλογικής περιόδου με δείπνο (pics)