Κάτι που σίγουρα δεν θα περίμενε συνάντησε μπροστά του στον κόλπο του Λαγανά συμπολίτης μας, ο οποίος έκανε τη βαρκάδα του. Συγκεκριμένα ο Τάσος Βαρβαρίγος τράβηξε βίντεο ένα τεράστιο ψάρι που μοιάζει με καρχαρία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες φάνηκε περίεργο στον συμπολίτη μας ότι το ψάρι κινούταν με το πτερύγιο του να βρίσκεται έξω από την επιφάνεια της θάλασσας και αυτό είναι κάτι που το συναντάμε στους καρχαρίες αλλά και τους ξιφίες και τα δελφίνια.

Όμως ο τρόπος κίνησης του που πήγαινε αργά και κουνάγε το πίσω του πτερύγιο δεξιά και αριστερά θυμίζει σε αρκετά το πως κολυμπάει στο νερό ένας καρχαρίας.
Να πούμε ότι το ψάρι εντοπίστηκε να κινείται ανοιχτά από το Μαραθονήσι και περίπου στα 6 ναυτικά μίλια από την παραλία του Λαγανά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βάθος στο σημείο αυτό είναι περίπου στα 45 μέτρα.

Αν και δεν μπορεί να γίνει ακριβής αναγνώριση του είδους του καρχαρία, σύμφωνα με πληροφορίες πάντα το συγκεκριμένο είδος πιθανότατα ήταν ο καρχαρίας. Πρόκειταιτο κοινό όνομα των καρχαριών του γένους Ίσουρος (Isurus) που ανήκει στην οικογένεια Λαμνίδες. Υπάρχουν δύο ζωντανά είδη, ο ρυγχοκαρχαρίας και ο μακρυπτέρυγος ρυγχοκαρχαρίας και πολλά εξαφανισμένα, γνωστά από τα απολιθώματα. Έχουν μήκος από 3 μέχρι 4,5 μέτρα. Οι καρχαρίες μάκο μπορούν να κολυμπήσουν με ταχύτητα μέχρι 65 χιλιομέτρων την ώρα και να εκτελέσουν άλματα ύψους 7 μέτρων στον αέρα.

Να πούμε γενικότερα ότι στη χώρα μας δεν εντοπίζονται καρχαρίες στα ανοιχτά των θαλασσών και όπως και αυτός ο καρχαρίας, οι περισσότεροι μένουν στα πολύ βαθιά για να βρουν τη λεία τους, εν αντιθέσει με το τι γίνεται στην Αμερική ή στην Ωκεανία που οι καρχαρίας επειδή είναι διαφορετικές οι θερμοκρασίες των θαλασσών.

Πηγή: imerazante.gr

Προηγούμενο άρθροΝεκρός εντοπίστηκε μετά από τέσσερις ημέρες ο ομογενής γιατρός Θεόδωρος Γιάνναρης
Επόμενο άρθροΒγάζουν Στο Σφυρί Τα Υπάρχοντα Τους Οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι Για Να Ζήσουν!