Καρπούζι: Μην πετάξετε τη φλούδα! Τα 4 οφέλη που δεν ξέρατε ότι έχει

Το καρπούζι, το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού, δεν έχει μόνο νόστιμο εσωτερικό, αλλά και ένα πολύ θρεπτικό εξωτερικό.

Ναι, η φλούδα από το καρπούζι τρώγεται και μάλιστα μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμη για την υγεία. Πριν πετάξετε τα πράσινα κομμάτια από το φρούτο που μόλις κόψατε, ξανασκεφτείτε το.

Όπως και με το αγγούρι, όλα τα κομμάτια του καρπουζιού μπορούν να φαγωθούν, από το ζουμερό κόκκινο κομμάτι, τα κουκούτσια μέχρι και τη σκληρή πράσινη φλούδα του.

Τα 4 οφέλη για την υγεία που δεν ξέρατε ότι έχει η φλούδα

1. Μπορεί να τονώσει τη λίμπιντο

Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η φλούδα από το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες με ήπια έως μέτρια στυτική δυσλειτουργία. Αυτό οφείλεται στο αμινοξύ κιτρουλίνη, το οποίο είναι συγκεντρωμένο στη φλούδα.

Μια μελέτη έδειξε ότι η λήψη συμπληρωμάτων L-κιτρουλίνης μπορεί να βελτιώσει τη στύση χωρίς πολλές από τις πιθανές παρενέργειες που έχουν άλλα φάρμακα.

2. Μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή σας στην προπόνηση

Εκτός από τη βελτίωση της απόδοσής σας στο κρεβάτι, η κιτρουλίνη μπορεί να βελτιώσει και την αθλητική σας απόδοση.

Η κιτρουλίνη προάγει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Μια μελέτη προτείνει ότι τα συμπληρώματα κιτρουλίνης βελτιώνουν την παροχή οξυγόνου στους μύες, βελτιώνοντας ενδεχομένως την απόδοση κατά την διάρκεια της άσκησης.

3. Η φλούδα από το καρπούζι μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση

Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα εκχυλίσματος καρπουζιού μπορούν να βοηθήσουν τους παχύσαρκους ενήλικες να ελέγξουν την αρτηριακή τους πίεση.

Ωστόσο, τα συμπληρώματα κιτρουλίνης είναι πιθανώς πιο αποτελεσματικά. Οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα κιτρουλίνης μειώνουν την αρτηριακή πίεση σε άτομα με υπέρταση. Το καρπούζι είναι επίσης ένα πιθανό διουρητικό.

4. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες

Ένα άλλο πλεονέκτημα της φλούδας του καρπουζιού είναι ότι είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών. Μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη διατήρηση των τακτικών κινήσεων του εντέρου και μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ασθενειών του παχέος εντέρου.

Επίσης, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα.

πηγή: iatropedia.gr