Το σπίτι για τις διάσημες θαλάσσιες χελώνες του νησιού μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν ειδυλλιακό προορισμό.

Αυτό δεν είναι μόνο χάρη στις παραλίες και τα μαγευτικά τοπία. Είναι η χλωρίδα και πανίδα που την καθιστούν ιδιαίτερα ξεχωριστή στα νησιά του Ιονίου. Έτσι, αν είστε λάτρης της φύσης, θα είστε ενθουσιασμένοι να θαυμάσετε αυτά τα μαγικά πλάσματα από κοντά.

Μπορεί να τα έχετε ακούσει ως Caretta-Caretta. Αυτές οι σπάνιες θαλάσσιες χελώνες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο εξαφάνισης. Έτσι μπορείτε να δείτε γιατί η επιβίωσή τους είναι κρίσιμη. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν πολλές παραλίες της Κεφαλονιάς που μπορείτε να τις εντοπίσετε καθώς κολυμπούν προς την καταγάλανη θάλασσα. Ή μπορείτε να δείτε τις φωλιές τους.

Ο κόλπος Μούντα (μεταξύ Σκάλας και Κατελειού) και η Μεγάλη Άμμος, η Λιμνοθάλασσα Κουταβού και ο Μακρύς Γιαλός είναι μόνο μερικά από τα μέρη όπου μπορείτε να εντοπίσετε αυτά τα καταπληκτικά πλάσματα. Φυσικά, η Κεφαλονιά είναι γνωστή και για τις φώκιες. Ένα άλλο είδος που απειλείται με εξαφάνιση και προστατεύεται στο νησί! Τα πεντακάθαρα νερά και οι προστατευμένοι όρμοι προάγουν την προστασία τους και τους επιτρέπουν να αναπαράγουν.

Οι παραλίες είναι αμμώδεις, κυρίως στο νότο. Γι ‘αυτό καλωσορίζουμε σε αυτές τους πολύτιμους καλεσμένους. Μήπως κάποιος ψάχνει για την ιστορία των θαλάσσιων χελωνών; Αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η επιβίωσή τους. Οι θαλάσσιες χελώνες μπορούν να φτάσουν το πολύ 1,3 μέτρα μήκος. Ζυγίζουν επίσης έως 400 κιλά.

Η μεγάλη πλειοψηφία των θαλάσσιων χελωνών μπορεί να ζήσει μέχρι και 70 χρόνια. Αυτό είναι αρκετά εκπληκτικό. Στο νησί της Κεφαλονιάς, η παρακολούθηση της χελώνας έχει γίνει ευρέως δημοφιλής. Πολλοί οργανισμοί καλλιεργούν αυτά τα ζώα και προσφέρουν ένα χέρι βοήθειας. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνουν την αναπαραγωγή τους και στερεοποιούν τις φωλιές τους.

Εκτός από τις μαγευτικές θαλάσσιες χελώνες, η Κεφαλονιά είναι ένα νησί γεμάτο φυσική ομορφιά. Τα εμπνευσμένα τοπία του είναι πραγματικά υπέροχα. Η Κεφαλονιά προσφέρει σπάνιες συγκινήσεις και εκπληκτικές δραστηριότητες στους ταξιδιώτες. Γιατί λοιπόν δεν εξετάζετε τη μοναδικότητά του; Προγραμματίστε τις επόμενες διακοπές σας εκεί και απολαύστε το νησί!

Πηγή: https://www.diakopomania.gr/