Όμορφες φώτο και βίντεο από τον ξεχωριστό αυτόν περίπατο στο ποτάμι του Βόχυνα και στο Φαράγγι του Πόρου που πραγματοποιήθηκε στις 22/08/2019 με ξεναγό την αρχαιολόγο Δρ. Γεωργία Στρατούλη, όπου με την αστείρευτη αγάπη της για τούτο τον τόπο, και φέτος ξεκίνησε την ξενάγηση από την γέφυρα μπροστά από το Κοινοτικό Κατάστημα έως την επόμενη γέφυρα του Φαραγγιού, όπου 70 μ. πάνω από την κοίτη του Βόχυνα, στο απότομο πρανές, βρίσκεται το ‘Σπήλαιο της Δράκαινας’.
Η κ. Στρατούλη εργάσθηκε στο σπήλαιο και η ίδια αρκετά χρόνια, από το 1992 έως το 2005, ως επικεφαλής των ανασκαφών στα προϊστορικά στρώματά του.
Διπλα της ο Αντώνιος Μανάκος, γεωλόγος-υδρογεωλόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προ εκατομμυρίων χρόνων δημιουργία των πετρωμάτων του φαραγγιού καθώς και στις αλλαγές που επήλθαν συν τω χρόνω στη μορφολογία της ευρύτερης περιοχής, ειδικότερα του φαραγγιού. Μαζί τους οι συγχωριανοί μας καπετάν Γιώργης Διαμαντάτος και ο Οδυσσέας Μεταξάς αρχαιολόγος, όπου μίλησαν σε προσωπικά βιώματα ο πρώτος, στην συγκεκριμένη περιοχή και σε ιστορικά και αρχαιολογικά γεγονότα ο δεύτερος, πραγματικά ή ακόμα και μυθοπλασίες που έχουν αποτυπωθεί στο σημείο με το πέρασμα των χρόνων…….
Ξεχωριστή παρουσία και νότα προσέδωσε η παρουσία του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Σχολής Ελειού-Πρόννων της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
κ.Κώστα Φραντζή, ο οποίος ‘χάρισε’ στους παρευρισκομένους τμήματα του έργου του ‘Reflexions’ καθώς και γνωστές μελωδίες μέσα στο Φαράγγι!!!
Ήταν μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία που μέσα από την αγάπη για την ιστορία του τόπου, δίνεται η δυνατότητα να γίνουν γνωστά ολοένα και περισσότερα στοιχεία κ γεγονότα του προϊστορικού και μεταγενεστέρου παρελθόντος!!!

Ευελπιστούμε πάντοτε και σε άλλες τέτοιες δραστηριότητες!!!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την αρχαιολογική αξία της περιοχής, εδω www.drakainacave.gr

Από το fb της

Stamatia Gkiafi