Ένωσαν τις ζωές τους με τον γάμο τους το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στον Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας Λουρδάτων

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση και συγχρόνως σεμνή τελετή, παρουσία φίλων και συγγενών, η αγαπητή συγχωριανή και δημοφιλής στο νησί και όχι μόνον, αοιδός του ελληνικού και ξένου πενταγράμμου και πολλών άλλων σπουδών Ελευθερία Έντουαρντς ένωσε την ζωή της με τον Παναγή Σταμούλη.

Η γαμήλια πομπή ξεκίνησε υπό την επίβλεψη του γέρου πλάτανου – όπου και το σπίτι της Ελευθερίας – εν χορδαίς και οργάνοις με τους κανταδόρους να άδουν παραδοσιακές κεφαλονίτικες καντάδες. Την νύφη παρέδωσε με το… δεξί, – αφού το αριστερό το είχε σε νάρθηκα λόγω πρόσφατου τραυματισμού – ο υπερήφανος πατέρας Θόρντον στον τυχερό γαμπρό Παναγή Σταμούλη.

Η συνέχεια στην πόρτα της εκκλησίας με τον π. Ανδρέα Σβορώνο να τους υποδέχεται και να τους οδηγεί στο εσωτερικό του Ναού όπου τους περίμενε και ο οικοδεσπότης εφημέριος της Ευαγγελίστριας π. Δημήτρης Ρασσιάς για την από κοινού τέλεση του μυστηρίου.

Οι δύο χαριτόβρυτες κουμπάρες Ανδριάνα Καμηλάτου και Ρεγγίνα Κουλουμπή, πνευματικά αδέλφια, επίσημοι μάρτυρες και εγγυητές του νέου ζευγαριού, άλλαξαν τις βέρες και τα στέφανα στους νεόνυμφους.

Το μυστήριο τελείωσε στον γεμάτο καλεσμένους περίβολο της εκκλησίας, με το παραδοσιακό πέταμα του ρυζιού και αναμνηστικές φωτογραφίες με τους γονείς του ζευγαριού της νύφης, Θόρντον Έντουαρντς και Μαριάνθη Σφαέλλου και του γαμπρού Θεόδωρου και Μαρίας Σταμούλη.

Η δεξίωση στον “Μύθο”

Η συνέχεια της εκδήλωσης στο κέντρο “Μύθος+εστίασης” όπου απολαύσαμε (μάλλον παρααπολαύσαμε για βράδυ) τον πλούσιο μπουφέ με κρασί, ποτά και καλή παρέα, που μερίμνησαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης να έχουμε.

Αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του Θόρντον που αναφέρθηκε στην κόρη που χάνει, αλλά και τον γιο που αποκτά. “...Η Ελευθερία είναι μια γνήσια Ελληνίδα από την μητέρα της, αλλά και Ουαλλή από μένα” είπε, τονίζοντας ότι οι Ουαλλοί με τους Άγγλους είναι ότι οι Έλληνες με τους Τούρκους… Δεν ξέχασε να αναφερθεί τον συμβολισμό που έχουν τα ξύλινα κουταλάκια που ήταν στα τραπέζια μαζί με τις μπομπονιέρες. Τα σύμβολα στα κουταλάκια έχουν συγκεκριμένες έννοιες: ένα πέταλο για την τύχη, ένας σταυρός για την πίστη, καμπάνες για το γάμο, καρδιές για την αγάπη και άλλα. Στην κάρτα που ήταν δεμένο το ξύλινο κουτάλι, υπήρχε bar code που αν το σκάναρες σε πήγαινε σε κάποιο τραγούδι στο youtube. Το δικό μου με πήγε στο τραγούδι του φίλου και συμμαθητή μου Βασίλη Παπακωνσταντίνου “Σ’ ακολουθω”.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση τελείωσε με τραγούδια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου από τη νύφη συνοδεύομενη από την επαγγελματική ορχήστρα που την πλαισίωνε. Η μουσική τελείωσε στις 11.30 μ.μ. υπακούοντας στα μέτρα λόγω πανδημίας.

Ευχόμαστε μια ζωή γεμάτη χαρά και τραγούδι για την Ελευθερία Έντουαρντς και τον Παναγή Σταμούλη. Να ζήσετε.

 

Λιβέριος Πετρίδης

Και το ποιο ωραίο σχόλιο της Αγγλίδας Anki Martens στο φεισμπουκ από όπου και η φωτογραφία: “Τι εμπειρία να παρακολουθήσεις έναν ελληνικό γάμο. Η εκκλησία γεμάτη, οι άνθρωποι κυκλοφορούν και μιλάνε μεταξύ τους και ο ιερέας τραγουδά συνέχεια.”

Πηγή: lourdas.com

Προηγούμενο άρθροΑργοστόλι: Εγκαίνια για την Kefalonian Travel Services (εικόνες)
Επόμενο άρθρο«Μποναμάς» 900 ευρώ για ευάλωτα νοικοκυριά – Ποιοι οι δικαιούχοι