Κεφαλονιά: Η 19χρονη Λουκία Μικελάτου από τα Καρδακάτα στέφθηκε βασίλισσα του καρναβαλιού -Άνοιξε το τριώδιο στο Αργοστόλι [εικόνες +βίντεο]

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Η 19χρονη Λουκία Μικελάτου από τα Καρδακάτα στέφθηκε βασίλισσα του καρναβαλιού σε μία όμορφη εκδήλωση γεμάτη κέφι, χορό και μουσική το απόγευμα της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

Περί τα 200 μέλη πολιτιστικών συλλόγων ξεκίνησαν ντυμένα με κάθε λογής στολές από την πλατεία Καμπάνας μέχρι να φτάσουν στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

Μετά από τρία χρόνια χωρίς ουσιαστικά αποκριάτικες εκδηλώσεις ένεκα της πανδημίας, το καρναβάλι ζωντανεύει και πάλι στο νησί μας. Βέβαια, ενδεχομένως λόγω του τσουχτερού κρύου, λίγοι ήταν οι συμπολίτες μας που προσήλθαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, αν και καθώς η ώρα περνούσε και το κέφι, χάρη στις εξαιρετικές μουσικές επιλογές του DJ Μάκη Κλωνή, ανέβαινε ολοένα και περισσότεροι πολίτες μαζεύονταν.

Τα μέλη των συλλόγων σχημάτισαν τα γαϊτανάκια τους και στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η βασίλισσα του καρναβαλιού Λουκία Μικελάτου, προσήλθε σε ένα πανέμορφο λευκό αυτοκίνητο στην πλατεία παρέα με τον Μίκυ και την Μίνι, όπου πραγματοποιήθηκε η στέψη της από τον σύμβουλο του δημάρχου Αργοστολίου σε θέματα πολιτισμού Διονύση Φωκά.

Η κα Μικελάτου, φοιτήτρια στο δημόσιο ΙΕΚ Κεφαλονιάς, ευχήθηκε σε όλους να απολαύσουν τις όμορφες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τα προσεχή Σαββατοκύριακα με αποκορύφωμα την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις 26 Φεβρουαρίου.
Την εκδήλωση παρουσίασαν ο δημοσιογράφος Σάκης Βούτος και η ηθοποιός Θεοδώρα Τσέπα.

Ανάμεσα στους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν ήταν η Ιόνιος Πνοή της Αγίας Ειρήνης το “Αράκλι”, Σκάλας η “Πηνελόπη”, Βλαχάτων ο “Αίνος”, Κρανιάς ο “Μπάλος”, Φραγκάτων ο “Μέρμηγκας”, Σπαρτιών το “Σπάρτο”, οι “Κεφαλλήνες” και φυσικά το παράρτημα Αργοστολίου του Λυκείου Ελληνίδων.

Στην εκδήλωση εντοπίσαμε μεταξύ άλλων τους αντιδημάρχους Σπύρο Πεφάνη και Κρυσταλία Μιχαλάτου, τον πρόεδρο του ΔΣ Αργοστολίου Νικόλα Βαλλιανάτο και τον σύμβουλο του δημάρχου Αργοστολίου σε θέματα πολιτισμού Βίκτωρ Ρουχωτά.

πηγή: ekefalonia.gr