Στην Αγία Ιερουσαλήμ, μια off-beat παραλία της βόρειας Κεφαλονιάς, βρίσκεται η μάλλον καλύτερη ταβέρνα του νησιού.
Τραπέζια με καρό ερυθρόλευκα τραπεζομάντιλα κάτω από την κληματαριά, μερικά περιμετρικά κάτω από μια τεράστια συκιά που απλώνει επιβλητικά τον ίσκιο της, και ένα εμβληματικά ελληνικό καλοκαιρινό σκηνικό. Το ντουέτο πίσω από το μαγαζί αποτελούν ο (πολυμήχανος) Οδυσσέας Χαλικιάς -Κεφαλονίτης βέρος, που ξεχειμωνιάζει όμως στην Αγγλία- και η μητέρα του, η κυρία Διονυσία, που μαγειρεύει κάθε μέρα καμιά δεκαριά φαγητά με ό,τι βρίσκει στην αγορά: μπορεί να πετύχεις από αγκινάρα γεμιστή με κουκιά, ρύζι και καυκαλήθρες (παλιά ξεχασμένη κεφαλονίτικη συνταγή), σκορπίνα πλακί, ντόπιο κατσικάκι με πατάτες και κορυφαία γεμιστά. Η λίστα κρασιών έχει 36 ετικέτες από τον κεφαλονίτικο και τον ελληνικό αμπελώνα (και άτυπο σομελιέ τον ίδιο τον Οδυσσέα, ο οποίος έχει φτάσει στο δεύτερο επίπεδο του WSET), παλαιωμένα ελληνικά αποστάγματα, μέχρι και ελληνικά τζιν (για απογευματινά τζιν τόνικ μετά το μπάνιο).
info
Οδυσσέας, Αγία Ιερουσαλήμ, τηλ. 26740 41133.
Πηγή:olivemagazine.gr