Γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, την πρώτη μέρα της γιορτής Ρομπόλας στα Φραγκάτα.
Ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες που παραβρέθηκαν διασκέδασαν από τη ζωντανή μουσική και το πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα του Καλλιτεχνικοχορευτικού Συλλόγου Φραγκάτων ”Ο Μέρμηγκας”, με την Ρομπόλα να ρέει άφθονη. Το παρών έδωσαν ο νέος βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης  Παναγής Καππάτος, η νέα περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  Ρόδη Κράτσα, ο νέος Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος,  ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  Θόδωρος Γαλιατσάτος,  ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο περιφερειακός σύμβουλος Σταύρος Τραυλός, οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αργοστολίου  Σταύρος Σπαθής,  Γιώργος Θωμάς, Σταύρος Σπαθής, Νικόλας Βαλλιανάτος.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τον δεκαπενταύγουστο, διοργανώνεται η Γνήσια Γιορτή Ρομπόλας στα Φραγκάτα.Κάθε χρόνο εδώ και 41 χρόνια αναδεικνύεται η ιδιαιτερότητα και η αξία της Ρομπόλας σαν ξεχωριστού τοπικού, πολιτιστικού προϊόντος.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τοπικά εδέσματα (γίδα βραστή, ντόπια φέτα), άφθονο δωρεάν κρασί Ρομπόλα, να γνωρίσει τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς από τα συγκροτήματα του Μέρμηγκα και να διασκεδάσει στο γνήσιο Κεφαλονίτικο γλέντι του Μέρμηγκα μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Η Γιορτή Ρομπόλας στα Φραγκάτα συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου.

Αναδημοσίευση από www.kefaloniamas.gr