Η βρύση στη Σκούλα τρέχει γάργαρο νερό χειμώνα καλοκαίρι. Τρεχούμενα νερά συνοδεύουν τα ζωηρά κελαηδήματα των πουλιών που μας κρυφοκοιτάζουν μέσα από τα κλαδιά των πανύψηλων πλατανιών,μ’αυτή την εικόνα ξεκινάμε την ορειβατική μας διαδρομή από την Πάστρα στο Παλαιόκαστρο. Παλαιόκαστρο ονομάζεται το φρούριο κάστρο της περιοχής η κατασκευή του οποίου χάνεται στα βάθη των αιώνων . Στο σημείο σώζεται ένας μεγάλος συμπαγής βράχος σμιλευμένος, με εργαλεία της εποχής.Κατηφορίζοντας περάσαμε από το ερημοκλήσι πλέον,στο χωριό Κουρνέλου, όπου και αυτό με τη σειρά του υπάρχει μέσα στην ερημιά του, αφού τα σπίτια έχουν εγκαταλειφθεί. Το εκκλησάκι στέκει εκεί στο αγνάντιο καλοδιατηρημένο να περιμένει τους καλοκαιρινούς του επισκέπτες.

Η βρύση στη Σκούλα τρέχει γάργαρο νερό χειμώνα καλοκαίρι. Τρεχούμενα νερά συνοδεύουν τα ζωηρά κελαηδήματα των πουλιών…

Posted by Πεζοπορική Ορειβατική Κεφαλονιάς on Sunday, October 23, 2022

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Μοσκώφ -Δημουλιού στο Αργοστόλι –Κοινή πεποίθηση το υψηλό επίπεδο κοινωνικής προστασίας του Δήμου
Επόμενο άρθροΒορίδης: Τότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές-Απάντηση στον Τσίπρα που μίλησε για “μετακίνηση της ημερομηνίας των δημοτικών εκλογών”