Γιορταστική η ατμόσφαιρα στην εκκίνηση της σημερινής μας διαδρομής. Η μονή των Σισσίων περίμενε να υποδεχθεί την εικόνα της Παναγίας που για λίγες βδομάδες φιλοξενήθηκε στο Κάστρο.Λίγο πιο κάτω τα ερείπια του παλιού μοναστηριού αναστηλώνονται. Αγία Παρασκευή. Χατζαλάτα, χωριό που χάθηκε αύτανδρο από πλημμύρα χωρίς να μείνει κανένα στοιχείο που να θυμίζει οτι κάποτε υπήρχε ζωή εκεί.
Μέσα στ΄ανθισμένα σκίνα και σπάρτα που τα ποτίζουν τα τελευταία νερά που κατεβαίνουν από τον Αίνο,η φύση είναι γεμάτη χρώμα και ευωδιές μέχρι που συναντά την ερημική παραλία Παραδείσι.
Το γαλανό φόντο του Ιονίου, γαληνεύει την ψυχή, μα το σώμα αντιδρά στο δροσερό του νερό.Η παραλία είναι αυλακωμένη από τις βίαιες κατεβασιές του χειμωνιάτικου νερού….μα σε λίγες μέρες θα φορέσει την καλοκαιρινή της φορεσιά για να υποδεχθεί τους επισκέπτες της.

Γιορταστική η ατμόσφαιρα στην εκκίνηση της σημερινής μας διαδρομής. Η μονή των Σισσίων περίμενε να υποδεχθεί την εικόνα…

Posted by Πεζοπορική Ορειβατική Κεφαλονιάς on Sunday, May 22, 2022

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Σήμερα γάμος έγινε στο Ληξούρι-Να ζήσουν η Άννα και ο Ευθύμιος (εικόνες)
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Η Περιφέρεια έκανε γυρίσματα βίντεο που θα ενισχύσουν τον φάκελο της μελέτης για το Ανοικτό Θέατρο Λαυράγκα στα Ραζάτα (εικόνες+βίντεο)