Τα λουκέτα της αγάπης και στον υπέροχο Μύρτο μας !!!!!!Πώς τα «λουκέτα της αγάπης» στις γέφυρες έγιναν σύμβολο αφοσίωσης των ερωτευμένων;;.
Όλα ξεκίνησαν από έναν στρατιώτη που δεν τήρησε τους όρκους αιώνιας αγάπης και ερωτεύτηκε άλλη γυναίκα στην Κέρκυρα
Τόνοι αγάπης κρεμασμένοι από γέφυρες σε όλο τον κόσμο. Ποιος είναι ο μύθος που τα ακολουθεί και πώς συνδέεται με την Ελλάδα;
Την ανάγκη να «κλειδώσουν» την αγάπη τους αιώνια εκδηλώνουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες ερωτευμένα ζευγάρια ανά τον κόσμο.
«Love Locks» (Η αγάπη κλειδώνεται) φωνάζουν και το αποδεικνύουν έμπρακτα!
Τα «λουκέτα της αγάπης» έχουν γίνει σύμβολο παντοτινής αφοσίωσης. Κάθε λουκέτο και μια υπόσχεση. Περπατώντας τη γέφυρα της Φρανκφούρτης, της Ρώμης, του Παρισιού, αλλά και στη χώρα μας στον Ισθμό της Κορίνθου, μπορείς να συναντήσεις πολλές ιστορίες αγάπης.
Πότε μπήκε όμως το πρώτο λουκέτο και από ποιους;
Ο μύθος που ακολουθεί αυτή την τόσο ιδιαίτερη συνήθεια δεν έχει τεκμηριωθεί μέσα από πραγματικές μαρτυρίες, ωστόσο είναι ο μοναδικός που διαδίδεται όλα αυτά τα χρόνια.
Η ιστορία ξεκινάει στη Σερβία πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν η Νάντια ερωτεύτηκε έναν αξιωματικό, τον Ρέζλα. Το ζευγάρι έδινε ραντεβού κάθε φορά σε μια συγκεκριμένη γέφυρα προκειμένου να περάσουν λίγο χρόνο μαζί.
Οι εξελίξεις έτρεχαν και ο Ρέζλα έπρεπε να φύγει για τον πόλεμο. Έτσι αποφάσισαν να αρραβωνιαστούν. Εκείνος όμως έφυγε για το μέτωπο και η κοπέλα έμεινε μόνη.
Το παλικάρι βρέθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, όπου ερωτεύτηκε παράφορα μια άλλη γυναίκα. Η Νάντια στο άκουσμα αυτής της είδησης δεν άντεξε, αρρώστησε βαριά και μετά από λίγο καιρό πέθανε.
„Από τότε οι κοπέλες για να ξορκίσουν το κακό έγραφαν το όνομα τους και του αγαπημένου τους σε ένα λουκέτο που το κρεμούσαν στην ίδια γέφυρα που η Νάντια συναντούσε τον Ρέζλα.
Το κλείδωναν και πετούσαν το κλειδί στο ποτάμι. Έτσι η αγάπη κλείδωνε για πάντα
Γεγονός είναι ότι η ιδιαίτερη αυτή συνήθεια άντεξε στο πέρασμα του χρόνου, με αποτέλεσμα σήμερα από πολλές γέφυρες του κόσμου να κρέμονται τόνοι αγάπης και τα ποτάμια κάτω από αυτές να έχουν καταπιεί τις αιώνιες υποσχέσεις αμέτρητων ζευγαριών.Πηγή κειμένου: η μηχανή του χρόνου

Παρίσι: Τα «λουκέτα της αγάπης»… έπεσαν βαριά στη γέφυρα Pont Des Art
Παρίσι: Θα αφαιρέσουν από την Pont Des Arts «λουκέτα αγάπης» βάρους 45 τόνωνΟι Αρχές ξεκίνησαν να τα απομακρύνουν – Αντιδρούν οι τουρίστες – Το κενό που θα προκύψει βγάζοντας όλες τις κλειδαριές θα καλυφθεί από έργα καλλιτεχνών και εν συνεχεία θα αντικατασταθεί από βιτρό
Tα σύμβολα της αγάπης χιλιάδων τουριστών που κρέμονται από την περίφημη γέφυρα του Σηκουάνα, Pont Des Arts, απομακρύνονται άρον άρον, αφού το βάρος τους δεν μπορεί πλέον να το αντέξει η γέφυρα. Οι δημοτικές αρχές των Παρισίων έχουν ξεκινήσει από χτες να αφαιρούν τα «λουκέτα της αγάπης», βάρους 45 τόνων, με τα οποία οι Γάλλοι κλειδώνουν την αγάπη τους. Πηγη: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Από το fb του Σπύρου Σακαλή