“Το γραφικό Φισκάρδο με την κοσμοπολίτικη αύρα.”

Αυγουστιάτικο καταμεσήμερο στο γραφικό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, που προσφέρει μια καλοκαιρινή κοσμοπολίτικη πινελιά στο όμορφο νησί.
Φισκάρδο ο πανέμορφος διατηρητέος οικισμός στο βόρειο άκρο της Κεφαλονιάς. Το όνομα του πιστεύετε ότι το οφείλει στον νορμανδό Ροβέρτο Γυισκάρδο, που το κατέλαβε τον 11ο αιώνα και του άφησε, παραφρασμένο, το επίθετο του παρακαταθήκη. Και τη φήμη του την οφειλή στη φυσική ομορφιά του, στον γραφικό όρμο που το φιλοξενεί, τα παραδοσιακά αρχοντικά του και τους επισκέπτες που το αγαπούν και επιστρέφουν κάθε χρόνο.
Το Φισκάρδο-Πάνορμος ήταν η ονομασία του πριν το πέρασμα του Γυισκάρδου, μοιάζει να έχει σταματήσει στον χρόνο, με το παρόν του να διατηρεί ολοζώντανη την ιστορία του, αφού ο σεισμός του 1953 δεν προκάλεσε καταστροφές. Έτσι συνδιάζει απολαυστικά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του -ο οικισμός είναι διατηρητέος- με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του. Στη θάλασσα ψαροκάικα και ιστιοπλοϊκά συμπληρώνουν το πολύχρωμο σκηνικό.
Το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, ένα πρώην ψαροχώρι που έχει μετατραπεί σε ένα υψηλού επιπέδου κοσμοπολίτικο θέρετρο, χωρίς να χάνει την τελειότητα του !

Gepostet von Αποστολατος Γιωργος Πριγκιπας am Donnerstag, 29. August 2019

Gepostet von Αποστολατος Γιωργος Πριγκιπας am Donnerstag, 29. August 2019

Από το fb του

Αποστολατος Γιωργος Πριγκιπας