Πρόγραμμα:

Στις 16 Ιουνίου, το πλοίο θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό από τις 17:00 μέχρι τις 19:30 και στις 17 Ιουνίου από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 17:00 μέχρι τις 20:00.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να δει μία έκθεση φωτογραφίας που θα δείχνει τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών αλλά και τις λύσεις για την προστασία του κλίματός μας, και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πλοίου, στις 16 Ιουνίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Κλιματική κρίση & οι επιπτώσεις της επέκτασης παραγωγής και χρήσης ορυκτών καυσίμων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο” με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, και με συμμετοχή της Ανοιχτής Συνέλευσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στις εξορύξεις. Στόχος της συζήτησης είναι η ανταλλαγή απόψεων με τους παραγωγικούς φορείς και πολίτες της Κεφαλονιάς ώστε οι ίδιοι να πάρουν συγκεκριμένη θέση και να στηρίξουν τις επερχόμενες δράσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, τόσο σε σχέση με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Κεφαλονιά και την υπόλοιπη επικράτεια όσο και σε σχέση με τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό που προωθείται.

Από το fb του Σπύρου Σακαλή