Τα υπέροχα κρασιά της Κεφαλονιάς. Βόλτα στα ξεχωριστά οινοποιεία του Σύνδεσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς
Πανέμορφη, καταπράσινη, με λαμπερές πόλεις και γραφικά χωριά, με υπέροχους κατοίκους και μια αλλιώτικη αύρα πολιτισμού, η Κεφαλονιά είναι το νησί που δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες ταξιδιώτες. Οι περισσότεροι ερωτεύονται τις σμαραγδένιες παραλίες της όμως και η ενδοχώρα με τα πανέμορφα χωριά και την επιβλητική οροσειρά του Αίνου ενθουσιάζει αυτούς που αγαπούν τη φύση και την πεζοπορία. Νησί αυτάρκες, -είναι το μεγαλύτερο των Επτανήσων-, φημίζεται όχι μόνο για τα καταπληκτικά της προϊόντα –τα κρεατικά, την περίφημη φέτα Κεφαλονιάς, την πρέντζα και τα άλλα τυριά, τα λάδια, τα μέλια-, αλλά και για την πεντανόστιμη κουζίνα με τις κεφαλονίτικες συνταγές (ρετσέτες στην τοπική γλώσσα) που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και μαγειρεύονται ακόμα στα όμορφα εστιατόρια και στα μικρά ταπεινά ταβερνάκια των χωριών. Έχει λόγους πολλούς κάποιος για να επιστρέφει ξανά και ξανά στο πανέμορφο νησί κι αυτό εξηγεί το γιατί η Κεφαλονιά κάθε χρόνο συγκαταλέγεται μέσα στις πρώτες θέσεις των διεθνών τουριστικών οδηγών δίπλα σε «μεγαθήρια» όπως η Κρήτη, η Μύκονος, η Σαντορίνη. Έχει και έναν άλλο ισχυρό, ισχυρότατο λόγο να επισκεφθεί το ωραίο νησί κι αυτός είναι τα εξαιρετικά του κρασιά, γεγονός που είχα την χαρά να διαπιστώσω επιτόπου καλεσμένη προ καιρού από τον πολύ δραστήριο Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς.
Διαβάστε τη συνέχεια στο athensvoice