H 25η ταινία του Τζέημς Μποντ θα είναι η τελευταία με τον Ντάνιελ Γκρέγκ στο ρόλο του 007, ωστόσο όπως διέρρευσε στο διαδίκτυο θα έχει και άρωμα… Ελλάδας!

Όπως αναφέρει το Esquire, το οποίο με την σειρά του βρήκε την πληροφορία στο reddit, το διάσημο site όπου οι χρήστες ανταλλάσσουν πληροφορίες, ένας χρήστης ονόματα Miltos74 αποκάλυψε πως θα γίνουν γυρίσματα του B25 (συντομογραφία για το Bond25) στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της πόλης, στα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην οδό Πανεπιστημίου καθώς και στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου.

Γυρίσματα θα γίνουν σίγουρα στη Νορβηγία, καθώς έχει ανακοινωθεί η συμφωνία με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, η Ιταλία έχει την πόλη Ματέρα πάντα διαθέσιμη για χολιγουντιανές παραγωγές, όπως είχε συμβεί με το «Wonder Woman» και τα «Πάθη Του Χριστού», ενώ και η Τσεχία θα είναι εκτός απρόοπτου στο «κάδρο» για το B25.

Προφανώς η πηγή των πληροφοριών για να δούμε το B25 στην Αθήνα δεν είναι επίσημη, ωστόσο ο χρήστης Miltos74, ανέφερε πως έχει άνθρωπο που είναι «παρών» στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για τα γυρίσματα στην χώρα μας.

 

Για τα μάτια σου μονο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη ταινία του Τζέημς Μποντ δεν θα είναι η πρώτη που γυρίστηκε στην Ελλάδα. Η ταινία «Για τα μάτια σου μόνο», με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ, στις αρχές της δεκαετίας του ’80 είχε στο επίκεντρο της εξέλιξης την Ελλάδα.

james

Σύμφωνα με το σενάριο, ο βρετανός πράκτορας με τον κωδικό 007, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο της ανατίναξης ενός πλοίου, στα ανοιχτά της Κέρκυρας, το οποίο μετέφερε υψηλό τεχνολογικό υλικό, που αν έπεφτε στα χέρια των Σοβιετικών, οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες για τη Δύση.

Ο Μποντ γνωρίζει την πανέμορφη Μελίνα Χάβελοκ, (Καρόλ Μπουκέ) η οποία εμπλέκεται για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα της, που ήταν ο «προκάτοχος» του Μποντ στην υπόθεση. Και φυσικά γοητεύεται από τον απόλυτο πράκτορα….

Η ταινία έχει πολλές αναφορές στην Ελλάδα, αφού το ναυάγιο που αναζητά ο Μποντ βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος, ενώ υπάρχουν και Έλληνες χαρακτήρες στην ταινία όπως ο επιχειρηματίας Άρης Χρηστάτος, ο οποίος είναι ένας από τους «κακούς». \

roger

Τα περισσότερα εξωτερικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα και τα Μετέωρα. Το συνεργείο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1980 από το νησί των Φαιάκων. Γυρίσματα έγιναν στο Παλαιό Φρούριο, στο Καλάμι, στο Αχίλλειο και στον δρόμο κοντά στο χωριό Πάγοι, όπου έγινε η σκηνή της καταδίωξης. …

Η παρουσία των ηθοποιών και των τεχνικών του Χόλιγουντ ήταν τεράστιο κοσμικό και πολιτιστικό γεγονός για την Κέρκυρα. Οι κάτοικοι ενθουσιασμένοι φιλοξένησαν και έδειξαν την αγάπη τους με κάθε δυνατό τρόπο. Ωστόσο υπήρξαν απρόβλεπτες δυσκολίες όπως η ψιλή άμμος των παραλιών του νησιού που δυσκόλευε την κίνηση τόσο των ανθρώπων, όσο και των μηχανημάτων, ειδικά όταν φύσαγε αέρας.

Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στην Κέρκυρα, ο Μποντ και η ομάδα του μεταφέρθηκαν στα Μετέωρα, όπου επίσης γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας.

 

Αναδημοσίευση από www.startmediacorfu.gr

Προηγούμενο άρθροΕκλογές τον Μάιο – Όλο και πιο κοντά αυτό το ενδεχόμενο – Όλα τα σενάρια-Σενάριο μετάθεσης του β΄γύρου των δημοτικών εκλογών
Επόμενο άρθροΤι θα ακολουθήσει την μη διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς