Αρχική Life Style Κορονοϊός: «Επανάσταση» από Google και Apple – Το κινητό θα μας ειδοποιεί...

Κορονοϊός: «Επανάσταση» από Google και Apple – Το κινητό θα μας ειδοποιεί αν ήρθαμε σε επαφή με κρούσμα

Η Google και η Apple ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του φονικού κορονοϊού και σύμφωνα με ανακοίνωση οι δύο κολοσσοί της τεχνολογίας θα συνεργαστούν για τη δημιουργία εργαλείων που θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση της διάδοσης του φονικού ιού.

Σύμφωνα με την Apple, τόσο ο τεχνολογικός κολοσσός, όσο και η Google θα ενεργοποιήσουν την διασυνδεσιμότητα ανάμεσα στα λειτουργικά Android και iOS, χρησιμοποιώντας εφαρμογές με στοιχεία από τις επίσημες υγειονομικές αρχές ανά τον κόσμο. Οι εφαρμογές αυτές θα αναρτηθούν στο Google Play και στο iTunes App Store αντίστοιχα.

Στην ανακοίνωση που έγινε στη σελίδα της Apple, αναφέρονται τα εξής: Σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικές αρχές συνεργάζονται για την εξεύρεση λύσεων στην πανδημία COVID-19, για την προστασία των ανθρώπων και για την ανάκαμψη της κοινωνίας. Οι προγραμματιστές λογισμικού συμβάλλουν δημιουργώντας τεχνικά εργαλεία για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ιού και να σώσουν ζωές. Σε αυτό το πνεύμα συνεργασίας, η Google και η Apple ανακοινώνουν κοινή προσπάθεια να επιτρέψουν τη χρήση της τεχνολογίας Bluetooth για να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας να μειώσουν την εξάπλωση του ιού, με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των χρηστών στο σχεδιασμό.

Αναφέρεται επίσης ότι: η Apple και η Google θα δρομολογήσουν μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (API) και τεχνολογία λειτουργικού συστήματος για να βοηθήσει στην ενεργοποίηση της ανίχνευσης επαφών. Δεδομένης της επείγουσας ανάγκης, το σχέδιο είναι να εφαρμοστεί αυτή η λύση σε δύο στάδια, διατηρώντας ταυτόχρονα ισχυρές προστασίες όσον αφορά την ιδιωτική ζωή των χρηστών.

Πρώτον, τον Μάιο, και οι δύο εταιρείες θα εκδώσουν API που επιτρέπουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ συσκευών Android και iOS χρησιμοποιώντας εφαρμογές από δημόσιες αρχές υγείας. Αυτές οι επίσημες εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες για λήψη μέσω των αντίστοιχων καταστημάτων εφαρμογής.

Δεύτερον, τους επόμενους μήνες, η Apple και η Google θα δουλέψουν για να επιτρέψουν μια ευρύτερη πλατφόρμα παρακολούθησης επαφών με βάση το Bluetooth, οικοδομώντας αυτή τη λειτουργία στις υποκείμενες πλατφόρμες. Πρόκειται για μια πιο ισχυρή λύση από ένα API και θα επιτρέψει σε περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν, αν επιλέξουν να συμμετάσχουν, καθώς και να επιτρέψουν την αλληλεπίδραση με ένα ευρύτερο οικοσύστημα εφαρμογών και κυβερνητικών υγειονομικών αρχών. Η ιδιωτικότητα, η διαφάνεια και η συγκατάθεση έχουν τεράστια σημασία σε αυτήν την προσπάθεια και προσβλέπουμε στην οικοδόμηση αυτής της λειτουργικότητας σε διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς.

«Όλοι μας στην Apple και το Google πιστεύουμε ότι ποτέ δεν υπήρξε μια πιο σημαντική στιγμή για να συνεργαστούμε για την επίλυση ενός από τα πιο πιεστικά προβλήματα στον κόσμο. Μέσω στενής συνεργασίας με προγραμματιστές, κυβερνήσεις και παρόχους δημόσιας υγείας, ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να βοηθήσουμε τις χώρες του κόσμου να επιβραδύνουν την εξάπλωση του COVID-19 και να επιταχύνουν την επιστροφή της καθημερινής ζωής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: reader.gr