Σινεμά: Πάρα πολύ γνωστός και ιστορικός κινηματογράφος της Αθήνας κλείνει και ετοιμάζεται ήδη η νέα επιχείρηση που θα ανοίξει εκεί.

Σε νυχτερινό κέντρο θα μετατραπεί ο ιστορικός κινηματογράφος Embassy, στο Κολωνάκι.

Η κινηματογραφική αίθουσα που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1962 περνά στην ιστορία και δίνει τη «σκυτάλη» σε νυχτερινό κέντρο.

Η μοναδική κινηματογραφική αίθουσα του Κολωνακίου, στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 5, παραμένει κλειστή εδώ κι αρκετό καιρό και πλέον στη θέση του θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα ένα μπουζουξίδικο.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί τεράστια δυσαρέσκεια στους κινηματογραφόφιλους της Αθήνας, βλέποντας έναν έναν τους συνοικιακούς κινηματογράφους να βάζουν «λουκέτο».

Είχε κλείσει και άλλος ιστορικός κινηματογράφος

Ο ιστορικός κινηματογράφος “Όσκαρ” στα Κάτω Πατήσια επί της οδού Αχαρνών δυστυχώς έβαλε λουκέτο πριν μερικούς μήνες.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα αγαπημένο στους Αθηναίους κινηματογράφο, καθώς βρισκόταν ακριβώς απέναντι από τον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στην περιοχή. Πίσω από το βλέμμα, τα λόγια και την ευγένεια των ιδιοκτητών του, κρυβόταν πάντα η αγάπη για τον κινηματογράφο και την ξεχωριστή κουλτούρα του σινεμά.

Στη σελίδα του κινηματογράφου στο Facebook αναρτήθηκε μία λιτή ανακοίνωση που ανάφερε πως την Τετάρτη 12/1/2022, είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του και πως στο εξής ο χώρος αλλάζει χρήση.

Αναλυτικότερα η ανάρτηση:

“Τίτλοι ΤΕΛΟΥΣ. Αύριο Τετάρτη 12/1/2022, ο κιν/φος Όσκαρ θα λειτουργήσει για #τελευταία φορά. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που από το 1970 ήσασταν κοντά μας, στα δύσκολα και στα εύκολα. Ο χώρος αλλάζει χρήση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κιν/κα. Θα μας βρείτε στο θερινό μας, Σινέ Λιλά”.

Πηγή: newsme.gr
Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: 75χρονος στη θάλασσα στο Μαιστράτο στο Αργοστόλι-Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΑκρίβεια: Μας κάνουν πλάκα – Η φέτα θα κοστίζει σύντομα χρυσάφι!