Λουλούδια στα μαλλιά, κόκκινα χείλη, γατίσια μάτια: Η Ξένια Καλογεροπούλου νύφη 60 χρόνια πριν, δίπλα τον Φέρτη

Το 1959, ο Γιάννης Φέρτης συνάντησε για πρώτη φορά την Ξένια Καλογεροπούλου κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του ως θεατής στα γυρίσματα μιας ταινίας στην οποία εκείνη πρωταγωνιστούσε.

Τον επόμενο χρόνο, βρέθηκαν ξανά μπροστά στο φακό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Αγάπη και θύελλα». Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας, ερωτεύτηκαν και ζήσανε τη δική τους ιστορία αγάπης.

Ο Γάμος Φέρτη – Καλογεροπούλου:

Τον Ιούνιο του 1964, στο γραφικό εκκλησάκι του μοναστηριού της Καισαριανής, επέλεξαν να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης.

Αν και ο γάμος τους διανύθηκε με εξίσου μεγάλη ατραξία όπως ήταν και η σχέση τους, προσπάθησαν να διατηρήσουν την εκδήλωση μακριά από τη δημοσιότητα, παρακαλώντας τους δημοσιογράφους να διατηρήσουν απόρρητες τις λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία και την ώρα του γάμου τους.

Καλογεροπούλου

Η προθυμία τους να αποφύγουν τα επεισόδια που συνήθως συμβαίνουν σε γάμους προσωπικοτήτων του καλλιτεχνικού κόσμου ήταν εμφανής. Βέβαια, το περιστατικό έγινε γνωστό και έτσι το μοναστήρι γέμισε από επισκέπτες, οι οποίοι ωστόσο διατηρήθηκαν σε ένα επίπεδο ευπρέπειας λόγω της παρουσίας υπηρεσιών ασφαλείας στον χώρο.

Το λευκό νυφικό, το οποίο είχε σχεδιαστεί από την επώνυμη ενδυματολόγο Ηρώ Μπιφέρνου, κατασκευάστηκε από οργάντζα βαμβακερή και ήταν εξολοκλήρου κεντημένο.

Το ζευγάρι πραγματοποίησε το γαμήλιο ταξίδι του στο Ναύπλιο, το οποίο συνδυάστηκε με τα εξωτερικά γυρίσματα για την ταινία «Στην σκιά μιας άλλης», στην οποία είχαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

συνέχεια στο enimerotiko.gr