Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Πέντε παιδικές χορωδίες, από Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Παξούς και Λευκάδα, με συνολικά 200 παιδιά, ένωσαν τις «αγγελικές» τους φωνές και χάρισαν σε όλους τους παρευρισκόμενους μία μοναδική μουσική βραδιά.

«Οι μελωδικές φωνές των συμμετεχόντων παιδικών χορωδιών, ένωσαν σε μία βραδιά όλο το Ιόνιο. Κατέπληξαν το κοινό και ερμήνευσαν, με κάθε επαγγελματισμό, με τη συνοδεία των ορχηστρών τους και την καθοδήγηση των μαέστρων, τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών από τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, που άγγιξαν τις ψυχές όλων μας. Επιβραβεύουμε κάθε προσπάθεια και εγγυόμαστε ότι θα παραμείνουμε αρωγοί και θερμοί υποστηρικτές  του Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου, που έγινε πλέον θεσμός στον τόπο μας», ανέφερε μετά το πέρας  του Φεστιβάλ, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στο φινάλε της βραδιάς, οι χορωδίες ενώθηκαν, τραγούδησαν όλες μαζί, ενώ μετά την έκκληση των μαέστρων, συμμετείχε, τραγουδιστικά, με ιδιαίτερη συγκίνηση και το κοινό.  Στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου, συμμετείχαν η Παιδική Χορωδία Ζακύνθου, η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, η Παιδική Χορωδία Δήμου Κεφαλονιάς, η Παιδική Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών και η Παιδική Χορωδία Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας “Ορφεύς 1937” .

Το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου, διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ΠΙΝ, σε διαφορετικό νησί του Ιονίου. Φέτος έλαβε χώρα  στο Φουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου Λευκάδας, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ενώ του χρόνου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά.

Η ΚΕΔΗΚΕ

Μια υπέροχη μουσική βραδιά παρακολούθησε το κοινό της Λευκάδας και όχι μόνο, από τις χορωδίες που συμμετείχαν στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου που ήταν μια διοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Φουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου.

Οι Χορωδίες που συμμετείχαν ήταν:

  1. Παιδική Χορωδία Ζακύνθου
  2. Παιδική Χορωδία Κέρκυρας
  3. Παιδική Χορωδία Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.)
  4. Παιδική Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών
  5. Παιδική Χορωδία Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας “Ορφεύς 1937”

Οι θαυμάσιες παιδικές φωνές σε συνδυασμό με την προσεγμένη παρουσία και την ρυθμική μελωδία δημιούργησαν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και γοήτευσαν τους συνοδούς που έφθασαν στη Λευκάδα από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της ΠΙΝ, καθώς και το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την όμορφη αυτή βραδιά που επιβραβεύθηκε από το παρατεταμένο χειροκρότημα στο φινάλε, όταν οι χορωδίες ενώθηκαν τραγουδώντας όλες μαζί ένα κοινό τραγούδι.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανακοίνωσε ότι το 2019, το 5ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου, θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς συγχαίρει όλα τα μέλη της Παιδικής Χορωδίας, τον Μαέστρο της Άγγελο Μουρελάτο και τον Γρηγόρη Βλαχούλη που συνόδευσε την χορωδία στο πιάνο. Την Παιδική Χορωδία Δήμου Κεφαλονιάς συνόδευσε η κ. Μαρία Κουνάδη, μέλος  του Δ.Σ. της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. &

Ε.Σ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νέας Γενιάς

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

 

            

Προηγούμενο άρθροΗ Ένωση «Υπερίων» και οι “Cefalonia for ever” στο Δημαρχιακό Μέγαρο
Επόμενο άρθρο“Η Θηναία γεωγραφικά και ιστορικά ανήκει ανέκαθεν στην επαρχία Πάλης”