Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 4 Αυγούστου 2018 στο πολιτιστικό κέντρο της Αγίας Ευφημίας η εκδήλωση προς τιμή του Γάλλου αρχιτέκτονα André Ravéreau

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 4 Αυγούστου 2018 στο πολιτιστικό κέντρο της Αγίας Ευφημίας  η εκδήλωση  προς τιμή του Γάλλου αρχιτέκτοναAndré Ravéreau, από τον Πολιτιστικό σύλλογο Αγίας Ευφημίας «Το Φανάρι», τον Πολιτιστικό, Ιστορικό & Λαογραφικό σύλλογο Κεφαλονιάς & Ιθάκης «Το Ριφόρτσο» και την επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στην Κεφαλονιά κα Sinagra Emmanuelle.

Πριν την εκδήλωση έγινε η ονοματοδοσία δρόμου του χωριού της Αγίας Ευφημίας, με την ονομασία Γαλλικής Δημοκρατίας – André Ravéreau τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους Γάλλους που υιοθέτησαν το χωριό μετά τους σεισμούς του 1953 και ιδιαίτερα τον αρχιτέκτονα που έχτισε τα σπίτια τους.

Στην μικρή τελετή ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας και της Ελλάδας από την τραγουδίστρια κα Anna Pia Basile, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, η επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στην Κεφαλονιά κα Sinagra Emmanuelle, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Βαγγέλης Κεκάτος, ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου κ. Μιχάλης Γάκης και  η κόρη του Γάλλου αρχιτέκτονα, κα Maya Ravéreau.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε προς τιμή του Γάλλου αρχιτέκτονα André Ravéreau, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του συλλόγου Αγίας Ευφημίας «Φανάρι» κα Ρούλα Γονατά Μουστάκη και ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Ριφόρτσο» κ. Διονύσης Φωκάς.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα μικρό τμήμα αρχείου του ιδρύματος Association Aladar, ένα αφιέρωμα στην μνήμη του σπουδαίου Γάλλου αρχιτέκτονα André Ravéreau, ο οποίος ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο νησί της Κεφαλονιάς, συνέβαλε στην ανοικοδόμηση του χωριού, αμέσως μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο σπουδαίους σύγχρονους Γάλλους αρχιτέκτονες και έφυγε πρόσφατα για το αιώνιο ταξίδι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν οι κα. Ρούλα Γονατά Μουστάκη, ο κ. Ορέστης Καππάτος Γραμματέας του συλλόγου «Το Ριφόρτσο»,  η Κα Sinagra Emmanuelle, ο κ. Γιάγκος Μεταξάς και η κα. Maya Ravéreau. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Πανοσιολογιότατος Ιερόθεος Αμίτσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Μάκης Αλυσανδράτος, ο πρόεδρος της ΤΚ κ.  Π. Ζαφειράτος , η πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακήσίων Πειραιά κα Μαριολένη Νεοφύτου και η Πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κα Ελένη Μελέτη .

Τον άψογο συντονισμό τόσο της ονοματοδοσίας όσο και των προβολών, είχαν αναλάβει οι κκ. Ελένη Καλαφάτη και Ζωή Σπετσιέρη. Την εκδήλωση πλαισίωσε  μουσικά, η Ορχήστρα & Μαντολινάτα νέων Κεφαλονιάς, υπό την διδασκαλία του κου Σωκράτη Μπένου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της ΚΕΔΗΚΕ και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης.