Η Χορωδία της ΕΛΣ συμμετέχει στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις με μια μεγάλη συναυλία, υπό την διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος χορωδιακά αποσπάσματα από όπερες του Τζουζέππε Βέρντι και στο δεύτερο μέρος  αθηναϊκά και επτανησιακά τραγούδια, καθώς και τραγούδια από οπερέτες.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Α’ μέρος:  Ριγολέττος, «Zitti zitti» – χορωδιακό των συνωμοτών, Ριγολέττος, «Scorrendo uniti» – χορωδιακό των αυλικών, Ερνάνης, «Eviva! Beviam!» – αρχικό  χορωδιακό, Μάκβεθ, «Patria oppressa» – χορωδιακό των Σκωτσέζων φυγάδων, Η παραστρατημένη (Τραβιάτα) – χορωδιακό των Τσιγγάνων και των ταυρομάχων, Ο Τροβαδούρος – Χορωδιακό των στρατιωτών, Ναμπούκκο, «Va, pensiero» – χορωδιακό των υπόδουλων Εβραίων.

Β’ μέρος:  Τίτος Ξηρέλλης  Σερενάτα, Σπυρίδων Ξύνδας Η αυγούλα, Τιμόθεος Ξανθόπουλος Υπό το φως της σελήνης, Σπύρος Σαμάρας Νανούρισμα, Θεόφραστος Σακελλαρίδης Τσιγγάνικο τανγκό, Ιούλιος Ένικ Οι Βάτραχοι, Παναγιώτης Γλυκοφρύδης Βακχικό, Νίκος Χατζηαπστόλου Ρετσίνα μου.

Όλη η Ελλάδα¬-ένας πολιτισμός

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στο νέο θεσμό “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” με 20 παραγωγές σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, σε συνολικά 111 παρουσιάσεις

Έναν κύκλο εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι η Εθνική Λυρική Σκηνή. Ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να ενεργοποιήσει το δύσκολο αυτό καλοκαίρι τους αρχαιολογικούς χώρους ολόκληρης της χώρας, η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στο νέο θεσμό Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός με μια σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύει το πολυεπίπεδο καλλιτεχνικό της στίγμα, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη.Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στο νέο θεσμό “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” με 20 παραγωγές σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, σε συνολικά 111 παρουσιάσεις

Από τις 18 Ιουλίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου20 διαφορετικά προγράμματα μουσικής, όπερας, οπερέτας, χορού και αφιερώματα έρχονται σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, σε συνολικά 111 παρουσιάσεις. Οι εκδηλώσεις σηματοδοτούν την επιστροφή στη σχέση μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού, μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας.

Στα 20 αυτά προγράμματα που προτείνονται από την ΕΛΣ, οργανωμένα σε 6 κύκλους, δίνεται έμφαση στην ελληνική μουσική δημιουργία, από τα παραδοσιακά ακούσματα ως τη λόγια μουσική, χωρίς να λείπουν και οι επιλογές που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της ΕΛΣ, το ρεπερτόριο της όπερας, της κλασικής μουσικής, ενώ παρών είναι και ο χορός με τη συμμετοχή μελών του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Πηγή: https://www.nationalopera.gr/

Προηγούμενο άρθροTραπεζοκαθίσματα στο γουλόστρωτο: Ο Αλέξανδρος Παντελειός απαντά στην Έφη Αναστασιάδου
Επόμενο άρθροΒοές και μικρά τραντάγματα στην περιοχή της Κυλλήνης-Τι λέει ο Άκης Τσελέντης