Μεγάλη αποκάλυψη της Σοφίας Βόσσου για την Eurovision 33 χρόνια μετά: “Αρρώστησε και το φάλτσο το άκουσαν όλοι”

Η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 1991 ήταν το τραγούδι «Η Άνοιξη», το οποίο ερμήνευσε στα ελληνικά η Σοφία Βόσσου.

Το τραγούδι εκτελέστηκε ως τέταρτο κατά σειρά την βραδιά του διαγωνισμού, μετά την εμφάνιση της Μάλτας με τους Georgina & Paul Giordimaina με το «Could It Be» και πριν την Ελβετία με τη Sandra Simó με το «Canzone per te».

Η ερμηνεία της Βόσσου θεωρήθηκε μια από τις πιο επαγγελματικές και φωνητικά εντυπωσιακές της βραδιάς, με προσδοκίες για μια πιθανή νίκη στον διαγωνισμό.

Το τραγούδι υπέστη μια ολέθρια βαθμολογική κατάρρευση λόγω μιας εντελώς απροσδόκητης εξωγενούς παρέμβασης.

Ο σαξοφωνίστας της ορχήστρας, ένας επιφανής καλλιτέχνης, αρρώστησε ξαφνικά το Σάββατο το πρωί, λίγες ώρες πριν τον διαγωνισμό, και αντικαταστάθηκε επειγόντως από έναν ηλικιωμένο συνάδελφό του.

Λόγω ηλικίας, αυτός δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σόλο, ενώ είχε ελάχιστο χρόνο για προετοιμασία.

Το αποτέλεσμα ήταν ένας αδύναμος ήχος και ανακριβής εκτέλεση. Κατά την ψηφοφορία, το τραγούδι συγκέντρωσε μόλις 36 βαθμούς, καταλήγοντας στην 13η θέση ανάμεσα σε 22 συμμετοχές.

Παρ’ όλα αυτά, θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά τραγούδια στη Eurovision.

Σε αυτή την εμφάνιση της Ελλάδας, συμμετέχει και ένας πολύ γνωστός άνθρωπος της showbiz που τον τελευταίο καιρό έχει απασχολήσει την επικαιρότητα.

Στο μπάσο λοιπόν, βλέπουμε τον γνωστό παρουσιαστή Ανδρέα Μικρούτσικο.

συνέχεια στο enimerotiko.gr