Μια ακόμη όμορφη βραδιά από το Ριφόρτσο: Στην Αργοστόλι προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ “Χορευτικές αναμνήσεις στην Κεφαλονιά ” (pics)

Στην Αργοστόλι προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ “Χορευτικές αναμνήσεις στην Κεφαλονιά ”το Σάββατο 1 Αυγούστου

Θα ακολουθήσει προβολή τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 21.15 ώρα, στο Ληξούρι και στις 7 Αυγούστου στο Αργοστόλι θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ “Σκιές του χθες – Τα εγκαταλελειμμένα χωριά της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης” σε σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάρη.

Μια ακόμη όμορφη βραδιά από το Ριφόρτσο , παρακολουθήσαμε ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους αστικούς χορούς της Κεφαλονιάς και ταξιδέψαμε στο χρόνο όπου γνωρίσαμε άγνωστες πτυχές του τοπικού πολιτισμού. Για τους χορούς στην προσεισμική Κεφαλονιά, μίλησε στον Γιώργο Μεσσάρη ο Σπύρος Αντωνάτος.

Μετά από, τουλάχιστον 100 χρόνια, ακούσαμε μουσική για Πόλκα, Μαζούρκα, Βαλς, Τανγκό και Φοξ που συνέθεσαν Κεφαλονίτες δημιουργοί όταν το Αργοστόλι, το Ληξούρι και η Λειβαθώ χόρευαν τους ίδιους χορούς που μεσουρανούσαν σε όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, η ορχήστρα νέων Κεφαλονιάς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωκράτη Μπένου μας “χάρισε”” μια όμορφη μουσική βραδιά.

Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση από τον Πολιτιστικό, Λαογραφικό, Ιστορικό Σύλλογο Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» και την ΚΕΔΗΚΕ.

Από το fb του Διονύσης Φωκάς