Μία bartender που ξεκίνησε από την Κεφαλονιά, έτοιμη να αφήσει την δίκη της κληρονομιά!

H ΑΓΑΠΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ MY TIE

Ξεκινάμε όπως πρέπει, πρώτα με τις κυρίες. Την βρήκαμε πίσω από την μπάρα του A for Athens όπου δουλεύει ενώ μόλις είχε γυρίσει από ταξίδι για χάριν του Μy Tie. Με τεράστιο χαμόγελο μας συστήθηκε και μάλλον αυτό είναι το μεγάλο της ατου “Ειμαι η Αγάπη, μετράω 26 χρόνια ζωής και ασχολήθηκα με τον χώρο της εστίασης ως σερβιτόρα αρχικά, στα 16, για ένα χαρτζιλίκι και την δικαιολογία να αργω λιγο να γυρίσω σπιτι. Ανακάλυψα τον κόσμο του ποτού και των αναμειξεων το 2013 δουλεύοντας σe ένα πολύ όμορφο μπαρ στην Κεφαλονιά, το bee’s knees. Εκει ξεκίνησα να χτυπάω δειλά δειλά τα πρώτα μου σέικερ και να αναμειγνύω ποτα. Το να σερβίρω κόσμο είναι δουλειά μου και την αγαπάω την δουλειά μου. Μου αρέσει οι καλεσμένοι μου να νιώθουν οικεία μαζί μου και να τους βοηθαω για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό για την καλή τους διάθεση, είτε αυτό σημαίνει να τους καθοδηγήσω στο τι θα πιουν, που να πάνε για φαγητό η μέχρι και ποια παράσταση αξίζει να παρακολουθήσουν. Η επικοινωνία είναι το ατού μου, ένα ατού που με έχει βοηθήσει πολύ στην φιλοξενία”.

Όλα όσα περιέγραψε τα καταλαβαίνεις από την πρώτη επαφή μαζί της. Όμως πως πήρε την απόφαση να δηλώσει συμμετοχή στο Bacardi Legacy “Για έναν περίεργο λόγο ήταν σαν να με πήρε από το χέρι το ποτό μου και να συμπλήρωσε την φόρμα συμμετοχής μόνο του. Δεν είχα σκοπό να δηλώσω, η αλήθεια ξέρετε είναι πως οι διαγωνισμοί, απαιτούν χρόνο, αφοσίωση και αρκετό άγχος. Όποτε δεν ήμουν πολύ πρόθυμη να μπω σ αυτήν την διαδικασια. Μόλις όμως συνέλαβα την ιδέα του ποτού πείστηκα. Κι όπως μου έχει απόδειξει το My Tie είχε απόλυτο δίκιο. Νιώθω πολύ χαρούμενη, αγχωμένη και ανυπόμονη θα έλεγα”.

My Tie λοιπόν. Η γραβάτα της και το cocktail της. Μας μιλάει για αυτό όσο το ετοιμάζει πίσω από την μπάρα “Το ρούμι είναι ένα απόσταγμα που το απολαμβάνω σε τικι συνταγές. Μια από τις αγαπημένες μου είναι το mai tai. Αμέσως σκέφτηκα λοιπόν να δημιουργήσω μια παραλλαγή του. Αποτελείται από Bacardi ocho anos, σιρόπι μακαντεμια, χυμό lime, φλούδες lime, martini bitter speciale και ginger beer. Το όνομα του Μy Tie εκτός του ότι είναι λογοπαίγνιο σε σχέση με το κλασικό Mai Tai, αντικατοπτρίζει ένα αξεσουάρ το οποίο κατεξοχήν θεωρείται ανδρικό. Το «φοράω» λοιπόν περήφανα, κάνοντας μια δουλειά που είναι κυρίως ανδροκρατουμενη και υποστηρίζοντας πως τα στερεότυπα δεν έχουν θέση στην ζωή μας. Ενθαρρύνω με το ποτό μου τον κόσμο που θα το γευτεί ή απλώς το ακούσει, να απελευθερωθεί από οποιοδήποτε στερεότυπο συναντά στην καθημερινότητα του και να εκφραστεί ελεύθερα, να ζήσει το όνειρο του οποίο κι αν είναι αυτό , κλείνοντας τα αυτιά σε ανθρώπους και καταστάσεις που τον κρατάνε μακριά από αυτά που πιστεύει και αντιπροσωπεύει”.

Το ταξίδι της Αγάπης και του My Tie έχει ήδη ξεκινήσει. Όπως σου είπαμε την βρήκαμε στο A for Athens λίγο μετά από την επιστροφή της από ένα ταξίδι. “Η προώθηση του ποτού βοηθάει να γίνει κληρονομιά της Bacardi, αλλά και το ίδιο το ποτό. Όταν ένα cocktail είναι νόστιμο, καινοτόμο και εύκολο στην παραγωγή, τότε έχει τεράστιες πιθανότητες να γίνει το επόμενο classic. Ο ρόλος των προωθητικών ενεργειών είναι για να γίνει γνωστό σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο γίνεται και να κινητοποιήσει το κοινό να το φτιάξουν και να το δοκιμάσουν. Αυτό προσπαθώ εγώ μέσω παραδοσιακών τρόπων διαφήμισης μέσω τύπου και ραδιοφώνου, όπως επίσης social media κι guest shifts. Έρχεσαι κοντά με τους καλεσμένους σου, τους εξηγείς την ιστορία σου και τους αφήνεις να την γευτούν μέσα από το ποτό”. Σε όλο αυτό δίπλα της είναι το Bacardi “Αρχικά η Bacardi είναι το μέσο το οποίο ενεργοποιεί όλη αυτήν την διαδικασία. Μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε και να ασχοληθούμε με αυτό που αγαπάμε. Όπως επίσης να το δει πολύς κόσμος όλο αυτό.

Η βοήθεια της είναι κυρίως οικονομική και συμβουλευτική. Από κει και πέρα ξεκινάμε την προώθηση του ποτού. Το Bacardi σαν απόσταγμα το έχω σε αρκετά μεγάλη εκτίμηση. Είναι ένα ρούμι με ιστορία, χαρακτήρα και δυναμισμό. Η γκάμα του είναι μεγάλη, πράγμα που σου λύνει τα χέρια στην δημιουργία ποτών. Εγώ χρησιμοποιώ το Bacardi ocho anos, ένα ζεστό, ξεκούραστο και μεστό ρούμι που σε ταξιδεύει σε ηλιόλουστες μέρες της Καραϊβικής. Ο διαγωνισμός με έκανε να νιώσω μέλος της οικογένειας Bacardi. Μου έδωσε πολλά εφόδια και με οδήγησε σε μονοπατια που μόνη μου δεν ξέρω αν θα τα περπατούσα”.

Αγαπημένο της classic cocktail της οικογένειας Bacardi: “Ειμαι ανάμεσα σε Daiquiri και Mai Tai. Ίσως γι αυτό και το δικό μου ποτό ακολουθει γευστικά την γραμμή του mai tai αλλά το σερβίρισμα του Daiquiri. Λατρεύω να αναμειγνύω το Bacardi με φρούτα, εσπεριδοειδή και γεύσεις που μας ταξιδεύουν στο καλοκαίρι γενικότερα”.

Αναδημοσίευση από portfolio.oneman.gr